El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cimera Mas-Bonvehí de diumenge al vespre
  • CA

Anar a veure el gran cap. L’única persona amb prou autoritat moral com per recomposar el desori entre el PDeCAT i JxCAT després de setmanes de confrontació pel desacord per quina hauria de ser la seva relació. I just dos dies després que Carles Puigdemont i Jordi Sànchez s’hagin fet amb la marca electoral amb què van guanyar el vot sobiranista a ERC a les eleccions del 21D. Una situació que ha fet implosionar definitivament la relació entre les dues formacions. Fins al punt que el PDeCAT ha amenaçat en recórrer la decisió del canvi de titularitat de JxCAT davant el ministeri de l’Interior o que el cap de la política municipal del partit retreiés a Puigdemont s’haver caigut a les grapes de l’esquerra.  

Aquest vespre, el vehicle del president del PDeCAT, David Bonvehí, estava estacionat davant del Palau Robert, a l’oficina de treball del president moral del partit, Artur Mas. La reunió és transcendent per mirar de copsar l’opinió del líder clau que pot acabar per reconduir la situació. Mas va portar el timó de la transició cap el PDeCAT i va deixar la seva estructura en mans de Bonvehí i Pascal. A més, va fer un pas al costat el gener de 2016 nomenant com a successor a la presidència, a Carles Puigdemont. Ara el president del PDeCAT i el president a l’exili estan enfrontats. 

Per això, la reunió entre Mas i Bonvehí d’aquest vespre al despatx del 129è president. Tot i l’hermetisme al voltant de la trobada, fonts coneixedores de la trobada apunten que el líder del PDeCAT buscaria la complicitat de Mas per “reconduir la situació”. De fet, Mas es volia mantenir al marge per la relació directa entre els dos projectes. La trobada també cal relacionar-la amb les paraules del portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, d’avui mateix, que no descartava concórrer amb el partit de Puigdemont a les properes eleccions al Parlament. A més, demà hi ha prevista una executiva sobre els documents signats per Sànchez sobre la marca electoral de JxCAT. Un punt fonamental per analitzar la crisi entre les dues formacions. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa