El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bonvehí demana als crítics esperar al 19 de desembre per desfer l’embolic postconvergent
  • CA

Nova data en la història del procés i, de retruc, de l’espai postconvergent. El 19 de desembre. La data en què el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha de decidir sobre les immunitats dels eurodiputats catalans a l’exili o empresonats. Una decisió que pot canviar el panorama polític independentista, que podria modificar la negociació entre ERC i PSOE i de pas, el futur immediat de l’espai postconvergent. Així els ha fet saber el president del PDeCAT, David Bonvehí, als representants dels “independentistes metropolitants” que ahir van difondre un manifest amb què demanaven un congrés extraordinari i integrar el PDeCAT dins JxCAT.

En una reunió d’una hora i mitja, celebrada aquest matí, entre Bonvehí i Miríam Nogueras i representants del signants del manifest, el president dels pedequians, -que porta mesos fent feina al territori- ha proposat esperar “com a mínim al 19 de desembre” per tal de “formular com podria ser l’encaix concret del partit en l’espai de Junts per Catalunya”. L’aparell del partit considera e l 19 ja es tindrà una idea més “clara” de la possibilitat de que el president Puigdemont esdevingui eurodiputat. De fet, fonts dels participants a la trobada han apuntat que si la resolució és favorable serà el mateix Puigdemont qui farà “la proposta per ordenar l’espai”.

Amb aquesta nova perspectiva, la direcció del partit ha admès que no té clar quin document de futur es votarà en el consell nacional de dissabte vinent. Fonts de la trobada, detallen que segurament el document tindrà tres potes: Junts per Catalunya, Puigdemont i l’objectiu de la independència. De tota manera, en el si de la direcció no hi ha consens sobre quin hauria de ser el document que articuli el futur orgànic del partit. De fet, potser es tiraria la pilota endavant “amb un document ambigu” a l’espera de la decisió del 19 de desembre tot i tenir present que la decisió definitiva sobre la immunitat es podria demorar fins a 2 mesos des de la primera resolució. En qualsevol cas, aparell com crítics han coincidit en la reunió que si la resolució és positiva serà més “fàcil” articular el nou espai i en cas contrari, el futur serà “més incert”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa