Bonvehí creu que Sánchez "ho té més difícil" que Torra per aprovar pressupostos

Augura que els de la Generalitat de 2019 prosperaran: "Sóc molt optimista"

 

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat que el Govern de Pedro Sánchez "ho té més difícil que el Govern Torra per aprovar Pressupostos perquè han de desbloquejar la situació a Catalunya". En una entrevista, ha advertit el líder del govern espanyol que "si no posa solucions polítiques damunt de la taula, almenys pel que depèn del PDeCAT li serà difícil acabar la legislatura", ja que té minoria al Congrés i necessita el suport d'altres grups. "Hem après que amb bones paraules no hi ha suficient i, per tant, esperem que en les pròximes setmanes i mesos posin solucions correctes i adequades" per donar resposta al procés sobiranista català. Bonvehí ha asseverat que el vot del PDeCAT al Congrés a la moció de censura que va presentar el PSOE "no va ser un vot perquè sí", sinó perquè el nou govern té en compte la situació política catalana i plantegi solucions.

 

 

Sobre els Pressupostos de la Generalitat pel 2019, ha recordat com "tots els anys hi ha hagut molta discussió" sobre la seva aprovació però que han acabat prosperant excepte pel 2018, quan el cessament del Govern per l'article 155 de la Constitució va obligar a prorrogar els de 2017. Per això, ha demanat parlar no només amb la CUP: "Hi ha altres partits, i alguns ja ho han començat a dir, com els comuns, amb els quals podem parlar de com han de ser els Pressupostos". Ha refusat que el Govern prorrogui els comptes perquè les previsions econòmiques han millorat i l'administració comptarà amb més ingressos: "No ens podem permetre el luxe que, si la Generalitat de Catalunya té més ingressos, no reverteixin les polítiques en favor de la gent del país". "Sóc molt optimista perquè crec que els Pressupostos quedaran aprovats i es podran fer més polítiques socials i econòmiques", ha reblat.

 

 

 

 

 

 

Bonvehí ha reconegut que l'independentisme "va patir un cop fort després del 27 d'octubre", data en la qual es va proclamar la República i es va aplicar l'article 155, i ha demanat reprendre amb ERC i la CUP els espais de negociació que existien en la passada legislatura. "Seguríssim que falta estratègia conjunta", ha subratllat, per la qual cosa ha emplaçat les forces sobiranistes a recuperar el diàleg i la generositat, i estendre aquests espais als comuns i fins i tot al PSC. No obstant això, ha rebutjat que les diferències entre JxCat, ERC i la CUP puguin trencar la legislatura: "Hi ha massa coses en joc. El país està en joc i el que tenim entre mans és massa gran perquè no fem una estratègia conjunta". També fa autocrítica de partit: "En algun moment potser, com PDeCAT, també vam haver d'intervenir i dir la nostra opinió", però JxCat és qui els representa en el Parlament, per la qual cosa han anat recolzant al grup parlamentari.

 

Comentaris