Bonet: "El Govern parla de pacte fiscal per amagar les retallades ideològiques"

El PSC diu que la informació "ambigua i vaga" i ICV tem que es tracti d'una mera "gesticulació"

Des del PSC s'assegura que ara el govern parla de pacte fiscal per tapar "les retallades ideològiques". La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha titllat la informació facilitada aquest matí pel portaveu del govern, Francesc Homs, sobre aquest tema d'"ambigua i vaga". Cosa que demostra, segons el PSC, que el Govern "està a les palpentes, a les fosques".

I, en aquest sentit, ha remarcat que si el que vol CiU és recaptar els impostos, el que hauria de fer és utilitzar l'Estatut, que ja preveu la creació d'un Consorci Tributari Estat-Generalitat. "Que es dediquin menys a omplir el seu discurs de vaguetats i que treballin per assolir els 1.450 MEUR del fons de competitivitat", ha recomanat.

Malgrat no ser favorables al concert, el PSC però treballarà en qualsevol grup o comissió que es dediqui a treballar per la millora del finançament. Això sí, deixen clar que el PSC sempre defensarà que es respecti el principi de solidaritat interterritorial.

Per altra banda, la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha reclamat conèixer la lletra petita del concert econòmic de Catalunya amb l'Estat que defensa Mas, i ha mostrat el temor que es tracti d'una mera "gesticulació". L''ecosocialista no entén que, si el concert és un tema prioritari per Mas, no l'hi hagi plantejat a Zapatero, en la reunió mantinguda el 7 de febrer.

 
 

Comentaris