Bonet demana la refundació d'ERC

L'exsenador diu que el partit es va equivocar prescindint de Carod

L'exsenador d'ERC Carles Bonet ha criticat aquest divendres que el seu partit es va equivocar quan va prescindir en les seves llistes electorals de l'expresident del partit Josep-Lluís Carod-Rovira, i ha assegurat que la formació republicana hauria de sotmetre's a un procés de refundació.

"Quan et surten els resultats bé, fins que tens un fracàs no s'entén que vulguis substituir-lo, i Carod no ha tingut fracassos. En les tres últimes eleccions a les quals es va presentar va tenir els resultats més alts d'ERC des de la Segona República", ha recalcat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Un dia abans que ERC faci el seu Consell Nacional, Bonet ha carregat contra el secretari general del partit, Joan Ridao, al qual acusa de ser un dels principals responsables de la defenestració de Carod, i li demana que admeti que va ser un error perquè va ser una de les raons de la pèrdua de vots dels republicans.

L'exsenador ha revelat que la cúpula argumentava que Carod estava "amortitzat i acabat", i ha insistit que l'actual direcció hauria d'haver dimitit després de la debacle electoral de les autonòmiques. "El problema d'ERC en els últims temps és que no ha estat molt convençuda del que ha fet, li ha faltat certa maduresa, ha encaixat malament les crítiques", ha resumit.

 
 

Comentaris