El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bonaventura Clotet troba “penós” que els polítics independentistes es barallin
  • CA

És un dels màxims líders en la lluita contra la Sida a Catalunya i per això se l’ha entrevistat aquest dimarts, 1 de desembre, Dia Internacional contra la malaltia del VIH. Però Bonaventura Clotet, com a cap de malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti, també té un paper destacat en la lluita contra la Covid i, a més, és el principal valedor del controvertit i mediàtic Oriol Mitjà i no amaga el seu compromís amb l’objectiu de la indpendència de Catalunya i es pronuncia sobre les polítiques públiques en recerca cada vegada que en té ocasió. Per això, avui, en l’entrevista que li han fet a El Matí de Catalunya Ràdio, ha acabat parlant de Covid i també de la polítca i del que han fet els polítics en els darrers mesos, especialment els independentistes.

Una de les coses que ha fet ha sigut reivindicar el paper d’Oriol Mitjà i altres científics crítics amb el Govern. “És una pena que persones que han sigut molt clarividents i que tenien molta experiència en predir el comportament de l’epidèmia no hagin estat adequadament escoltats”, ha dit. “S’està referint a l’Oriol Mitjà?”, li ha demanat la directora i conductora del programa, Laura Rosel. “Entre d’altres, sí”, ha admès.

Segons Clotet, “la ciutadania està desconcertada”. “Si els que ens dediquem a la recerca haguéssim tingut un comportament semblant al dels polítics hauríem estat molt criticats i menystinguts”, ha advertit. Creu que han fallat “tot els grups polítics, alguns intentant treure rèdit electoral i manipulant la realitat i altres per falta de sintonia dintre del mateix moviment independentista”. I en aquest punt ha assegurate que “sap molt greu que no hi hagi possibilitat de criteri únic respecte de coses bàsiques, en tot cas quan tinguem més poder de decisió ja ho repartirem”. Per a Clotet, aquesta actitud “és una mica penós i desanima la ciutadania”. Finalment, ha rematat aquesta argumentació reclamant “unir esforços i destinar recursos a la recerca, perquè a Catalunya hi ha molt talent i grups potents que podran fer grans coses contra aquesta pandèmia”.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa