El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boi Ruiz, nou conseller de Salut i Pilar Fernández Bozal, consellera de Justícia
  • CA

El president de la Unió Catalana d’Hospitals, Boi Ruiz, serà finalment el conseller de Salut del nou Govern d’Artur Mas, ha informat CiU en un comunicat. Des del principi, Ruiz ha estat el favorit en les travesses per aquest càrrec. Mas ja va anunciar que faria un govern format per consellers de CDC i d’UDC, però també amb dos, tres o quatre independents.

El nou responsable de Salut defensa que es paguin taxes d’utilització de la sanitat en considerar que el sistema gaudeix d’una certa ‘sensació de gratuïtat’. Amb el suport de patronals i mútues, l’any 2008 va plantejar aquestes mesures a l’encara consellera de Salut en funcions, Marina Geli.

Per altra banda, la consellera de Justícia  serà l’advocada Pilar Fernández Bozal. Mas ha optat per un perfil independent com a relleu de Montserrat Tura, que ha ocupat aquesta cartera durant l’última legislatura. Fernández Bozal és advocada de l’Estat en cap de Catalunya.

També és membre de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància a Catalunya i vocal del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona en representació de l’Estat. En els últims han sonat com a possibles consellers de Justícia Ester o Sílvia Giménez Salinas, però finalment Mas ha optat per Pilar Fenández Bozal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa