El BOE publica el decret que reforça el control de les comunicacions per por al Tsunami

El govern espanyol es reserva el dret a intervenir xarxes i serveis de comunicacions electròniques quan vegi "una amenaça greu i immediata per l’ordre públic"

El BOE ha publicat aquest dimarts el decret urgent aprovat pel govern del PSOE per tal de reforçar el control de les comunicacions a Espanya per raons polítiques. El text del decret posa en el punt de mira “les activitats de desinformació”, les “interferències en els processos de participació política de la ciutadania” i “l’espionatge”. D’acord amb el decret aquests són alguns dels “principals reptes” plantejats per les noves tecnologies en matèria de seguretat pública.

“Aquestes activitats es beneficien de les possibilitats que ofereix la sofisticació informàtica per accedir a volums ingents d’informació i dades sensibles”, diu el decret. La motivació de la mesura es troba en els fets que han tingut lloc a Catalunya després de fer-se pública la sentència del procés. “Els recents i greus esdeveniments ocorreguts en part del territori espanyol han posat de relleu la necessitat de modificar el marc legislatiu vigent per fer front a la situació”, argumenta el decret.

El govern espanyol ha anunciat que posarà tots els esforços per perseguir el Tsunami Democràtic, el moviment independentista que promou la desobediència civil i la no-violència per defensar els seus postulats. La propera cita en el calendari fixada pel moviment és el 9 de novembre, jornada de reflexió.

“Tals fets reclamen una resposta immediata per evitar que es reprodueixin successos d’aquesta índole establint un marc preventiu a tal fi, l’objectiu últim del qual sigui protegir els drets i llibertats constitucionalment reconeguts i garantir la seguretat pública de tots els ciutadans”, resa el decret.

 

El decret reforça la potestat del govern espanyol de “porta a terme un major control i per millorar les seves possibilitats d’actuació quan la comissió d’una presumpta actuació infractora a través de l’ús de les xarxes i serveis de comunicacions electròniques pugi suposar una amenaça greu i immediata per l’ordre públic, la seguretat pública o la seguretat nacional”.

El major control es justifica també per “quan en determinats supòsits excepcionals que també puguin comprometre l’ordre públic, la seguretat pública i la seguretat nacional sigui necessària l’assumpció  de la gestió directa o la intervenció de xarxes i serveis de comunicacions electròniques”.

 

Comentaris (9)
el verdugo del Cid Fa 3 mesos
El proper dissabte quedarà clara la inutilitat del decret, quan inútils sou vosaltres, nneofeixistes del PPSOEC's, etc, etc... Si queda algun "desinformat" (ho dubto) que es baixi ràpidament el navegador TOR (https://www.torproject.org/) i/o que contracti alguna VPN (els "desinformats" "googlegeu" de pressa , abans que censurin fins i tot Google, com a bons mandataris xinesoturcs, que qui sap...), baixeu-vos la app de tsunami-d i activeu-la. I aquest dissabte, ¡molta merda! ;)
Lisa Fa 3 mesos
Aviat superarem Xina, Turquia o qualsevol dictadura, per la dreta...
JordiP Fa 3 mesos
MMmmmmm ...... Algo em diu que això put a anticonstitucional. El PSOE "es salta la llei"? On és la divisió i independència dels poders de l'Estat, senyor Sànxes? Vosté creu que els jutges no tenen res a dir cara a una intervenció com la que propugna el vostre gobern? Et votarà ta tia, dictadorzuelo.
2019 Fa 3 mesos
Nos convenzen que ser independentista es nuestra mejor opcion
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
Les dictadures es freguen les mans car si veuen que espanya ho fa, i diuen que es una democràcia, perquè no ho poden copiar ells?
fideli Fa 3 mesos
el Glorioso Imperio Español està cagat...
crack Fa 3 mesos
repressió en estat pur
Gerard Fa 3 mesos
Del "intervenir xarxes i serveis de comunicacions electròniques" se'n diu espionatge a la ciutadania. Això serà impossible si s'utilitza una VPN com ara ProtonVPN que és gratis per a PC i Mòbil (https://protonvpn.com)
Carles BCN Fa 3 mesos
Ho han copiat de Xina ? On estàs Iceta ? Perquè t'amagues ?