El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El BOE publica el decret que reforça el control de les comunicacions per por al Tsunami
  • CA

El BOE ha publicat aquest dimarts el decret urgent aprovat pel govern del PSOE per tal de reforçar el control de les comunicacions a Espanya per raons polítiques. El text del decret posa en el punt de mira “les activitats de desinformació”, les “interferències en els processos de participació política de la ciutadania” i “l’espionatge”. D’acord amb el decret aquests són alguns dels “principals reptes” plantejats per les noves tecnologies en matèria de seguretat pública.

“Aquestes activitats es beneficien de les possibilitats que ofereix la sofisticació informàtica per accedir a volums ingents d’informació i dades sensibles”, diu el decret. La motivació de la mesura es troba en els fets que han tingut lloc a Catalunya després de fer-se pública la sentència del procés. “Els recents i greus esdeveniments ocorreguts en part del territori espanyol han posat de relleu la necessitat de modificar el marc legislatiu vigent per fer front a la situació”, argumenta el decret.

El govern espanyol ha anunciat que posarà tots els esforços per perseguir el Tsunami Democràtic, el moviment independentista que promou la desobediència civil i la no-violència per defensar els seus postulats. La propera cita en el calendari fixada pel moviment és el 9 de novembre, jornada de reflexió.

“Tals fets reclamen una resposta immediata per evitar que es reprodueixin successos d’aquesta índole establint un marc preventiu a tal fi, l’objectiu últim del qual sigui protegir els drets i llibertats constitucionalment reconeguts i garantir la seguretat pública de tots els ciutadans”, resa el decret.

El decret reforça la potestat del govern espanyol de “porta a terme un major control i per millorar les seves possibilitats d’actuació quan la comissió d’una presumpta actuació infractora a través de l’ús de les xarxes i serveis de comunicacions electròniques pugi suposar una amenaça greu i immediata per l’ordre públic, la seguretat pública o la seguretat nacional”.

El major control es justifica també per “quan en determinats supòsits excepcionals que també puguin comprometre l’ordre públic, la seguretat pública i la seguretat nacional sigui necessària l’assumpció  de la gestió directa o la intervenció de xarxes i serveis de comunicacions electròniques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa