El BNG no votarà en contra de Sánchez i aplana la investidura

L'executiva del partit gallec es debat entre el 'sí' i l'abstenció

El Bloc Nacionalista Gallec (BNG) no votarà en contra de Pedro Sánchez i, d'aquesta manera, aplana la investidura del candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol. El vot de l'únic diputat del BNG, Néstor Rego, és determinant per garantir que el líder socialista obté més vots afirmatius que negatius en la segona votació de la investidura, que tindrà lloc dimarts 7 de gener.

L'executiva del partit gallec s'estaria debatent entre el 'sí' i l'abstenció, segons informen mitjans locals, i hauria descartat el 'no'. Hi ha un estret marge entre els vots afirmatius confirmats -166- i els negatius -164- i, d'aquí la rellevància de la decisió del BNG. Encara està pendent conèixer què votarà la diputada de Coalició Canària.

 

Sánchez té garantits els vots afirmatius del PNB (6), Terol Existeix (1), Nova Canàries (1), Més País (2), Compromís (1) -a banda de PSOE (120) i Unides Podem (35)- mentre que el PP (89), Vox (52), Cs (10), Navarra Suma (2), PRC (1), JxCat (8) i la CUP (2) votaran en contra. ERC (13) i EH Bildu (5) s'abstindran.

 

Comentaris