El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Blanco promet traspassar El Prat si governa Montilla
  • CA

El ministre de Foment, José Blanco, s’ha compromès a traspassar la gestió de l’aeroport del Prat si José Montilla continua ostentant la presidència de la Generalitat. “Amb tu resoldrem aquesta assignatura pendent del Prat la legislatura vinent”, ha dit el ministre en un míting del PSC a Manresa. Ara bé, Blanco ha omès en la seva intervenció qualsevol referència a què faria el Govern espanyol sobre El Prat enfront d’una eventual victòria de CiU.

“Sabem buscar l’equilibri necessari entre l’interès legítim de Catalunya i l’interès del Govern d’Espanya”, ha recalcat Blanco sobre aquest traspàs, que es tracta d’una de les reivindicacions històriques no només dels partits catalanistes, sinó d’institucions com la Cambra de Comerç i d’altres òrgans empresarials.

Blanco ha dit que al Prat ocorrerà el mateix que amb Rodalies i amb Regionals: en el primer cas, la Generalitat va assumir-ne la gestió -però no la titularitat de les infraestructures- l’1 de gener del 2010, mentre que en el segon, el Govern ho farà a partir de l’any que ve.

Des de Manresa, Blanco s’ha compromès també a millorar les vies de tren entre Manresa i Barcelona, que es tracta d’una de les reivindicacions històriques de les comarques centrals de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa