El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Blanco assegura que el PSC "no tindrà una derrota" a les municipals
  • CA

El ministre de Foment i número 2 del PSOE, José Blanco, ha rebutjat que els socialistes catalans tinguin una “derrota” a les eleccions municipals, malgrat que els sondejos d’opinió els són adversos. En la seva intervenció en un dinar organitzat per Nova Economia Fòrum, Blanco ha assegurat, sobre les perspectives electorals del PSC: “No temo una derrota, tot al contrari. Tindrem un bon resultat electoral”.

Segons Blanco, és “incorrecte” extrapolar a les eleccions municipals del 22 de maig els resultats de les autonòmiques de novembre, quan el PSC va recollir el pitjor resultat de la seva història tant en nombre absolut de vots com en escons.

“Per tant no té res a veure, unes eleccions amb les altres, encara sent el mateix candidat”, ha assegurat Blanco, que ha indicat que els electors tenen clar que no és el mateix votar en unes autonòmiques que en unes europees, legislatives o municipals.

Autonomia del PSC

Blanco ha fet una defensa de l'”autonomia” del PSC en relació amb el PSOE, motiu pel qual ha evitat valorar si l’estratègia que porta a terme és la correcta i també el procés de primàries a Barcelona. “No acostumo a opinar dels temes dels quals no he d’opinar, i no he d’opinar sobre un procés que resoldran i encertaran els companys i amics del PSC de Barcelona aquest dissabte”, ha indicat Blanco.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa