Els bisbes espanyols vinculen "la temptació del caos" a l'independentisme

El president de la Conferència Episcopal Espanyola defensa la ''concòrdia de tots dins de les legítimes diversitats'' com a ''bé inestimable''

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez Pérez, ha demanat aquest dilluns en la sessió inaugural de l'Assemblea Plenària, que la ''temptació del caos no prevalgui mai sobre la unitat'' assegurada per la Constitució. Blázquez ha recordat la transició com un període amb un ''horitzó de futur ple d'incerteses'' en què la redacció de la Constitució va donar lloc a la reconciliació i a una ''concòrdia de tots'' que considera un ''bé inestimable dins de les legítimes diversitats''. Per Blázquez l'èxit d'aquell moment va ser ''motiu de serenitat'' que no pot ser ''custodiat trencant l'acord'' amb què va ser aprovat. Blázquez ha destacat que en aquesta qüestió, el tot és ''qualitativament diferent'' de la suma de les parts.

Blázquez ha recordat que la transició va ser un moment amb l'aspiració ''al trobament o retrobament de tots'' després de molts anys i que es va aconseguir a trobar a un ''consens'' on es pot conviure ''amb llibertat i respecte''. Pel president de la CEE, en aquest ''ambient'' es va poder elaborar una Constitució ''escoltant tothom i sense excloure ningú'', de manera que es va poder ''aclarir'' l'horitzó.

Blázquez creu que seria ''preocupant desconèixer i subestimar'' aquest ''moment fonamental'' de la història contemporània d'Espanya, i destaca que la Constitució ''no té data de caducitat, ni està limitada'' sinó que està oberta a les reformes per les quals ella mateixa indica el procediment.

Pel president de la CEE, els darrers dies persones amb responsabilitats polítiques han fet manifestacions sobre la situació actual que generen ''certa confusió'' i que ''freguen amb freqüència'' determinats aspectes fonamentals de la Constitució del 78.

 
 

Comentaris (27)
Català emprenyat Fa 23 dies
Veien lo selectiu de les crítiques dels frares un enten per què les esglésies estan tan buides. Es veu que el cristianisme inclou com a dogma de fe la unitat de l'estat espanyol i pobre d'aquell que els mostri la falsetat d'això o la Història!!!
X*2 Fa 23 dies
Fora aquesta gentussa. Que els tanquin en un espai i que no surtin ni emprenyin
Xavier Fa 24 dies
No fesiu pas cap cas aquests bisbes, que mireu al infern, Deu va dir que fóssim lliures i aquests ens volen esclaus, i a sobre violen criatures i mengen llagosta perquè no paguen impostos. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
JordiP Fa 24 dies
Crec que la propera passa de la CEE serà l'excomunicació de tot independentista català. No solament per proclamar-s'hi independentista sinó merament per pensar-ho. Ja sabeu: "de pensament, palabra, obra u omisión". Pensar qualsevol cosa no aprovada per la CEE és un pecat horrorós i qui ho pensi mereix el foc etern.
ciutada del mon Fa 24 dies
indepres cristians no es la esglesia universal com deia cristo, jo pregunte eh a cristians catalans adoctrinats en la fe indepre sobre tot jo no soc creient soc ciutada del mon, perque crec en la germanor universal, pero als cristians catalans recordar-lis les ensenyaments de jesus de nazaret al segle primer, jo tenia entes que la esglesia era universal, pero ara els cristians catalans han inventat una de nova, i n'hi ha per ahi un paio que diu que un bisbe espanyol no ell representa, que ha d
Francesc Oto Fa 24 dies
Els cristians de Catalunya mai serem escanyols. Ni en el cel ni en l'infern.
Grassonets Fa 24 dies
Ja pagueu l'IBI, grassonets ? Jo si.
Pere Camps Fa 24 dies
Encara han de demanar perdò per consentir els crims del franquisme
JordiP Fa 24 dies
Consentí, no. Beneí.
Pitxolí Fa 24 dies
"...que la ''temptació del caos no prevalgui mai sobre la unitat'' ". O sigui que hi ha una disjuntiva entre unitat i caos. I, és clar, el caos és la independència de Catalunya. Però ¿i si no hi ha cap disjuntiva?, ¿i si hi ha una tercera opció, que és una independència de Catalunya sense caos? Aquests bisbes, tants anys d'estudis i tanta suposada relació amb la divinitat per a, total, acabar argumentant amb fal·làcies de venedor de mala mercaderia, és a dir, faltant al respecte a
Josep Maria Corcuera Alabart lo ribarroja Fa 24 dies
A TREBALLAR GANDULS i aixi podreu pagar impostos com DEU mane
Nuevo Diccionario Episcopal Fa 24 dies
Caos: Cualquier cosa que pueda afectar a nuestras arcas o descubra la pata de nuestro adorado chivo satánico detrás de la cruz.
Vaya con los listos Fa 24 dies
Caos son 2.000 anys de menjada de tarro colectiva (I la Inquisició)
crack Fa 24 dies
la esglesia sempre amb el poder....
Jac Fa 24 dies
Si els pederastes ens diuen caòtics per no catòlics, som caòtics
Jom Fa 24 dies
Quina pena de bisbes que consti no representen a ningú que tingui dos dits de fron. A mi no em representen i sóc creient.... encara que, escoltant als de la mitra costa ser-ho.
Joan Fa 24 dies
Res de nou, és la història del mal i del bé, el cel i l'infern...
Max Fa 24 dies
Als caríssims germans la independència de Catalunya els fa pànic. Un pànic lògic: els 10.000 milions que reben o s'estalvien, anualment, en impostos els bisbes de la església catòlica, pel seu ajut a Franco a guanyar la guerra, difícilment els podran mantenir quan fotrem el camp.
genis Fa 24 dies
ja fa molt temps que em vaig donar de baixa d'aquest club de pederates anticatalans
josep Fa 24 dies
Ara pla, ja treiem el "Sant Cristo" gros, quina por, els que portaven sota Talam, al dictador, i li netejaven els crims, Vaja Vaja Vaja.
Lluís Nicolau Fa 24 dies
Als bisbes se'ls demana que siguin cristians , aquests sols són espanyols. Com a cristià no em representen i com a català no son els meus bisbes.
image/svg+xml