Bisbes catalans defensen que un cristià ha de tenir clar el "dret i deure de votar"

Els bisbes d'Urgell (Lleida) i Vic (Barcelona), Joan Enric Vives i Romà Casanova, respectivament, han defensat en dues cartes dominicals la necessitat de participar en els pròxims comicis municipals i europeus, davant el que aquest últim ha subratllat: "Un cristià ha de tenir ben clar el seu dret i el seu deure de votar". Vives ha cridat l'atenció sobre la importància del Parlament Europeu, que es renova cada cinc anys i que "decideix com actuarà la Unió Europea (UE) en els pròxims anys, en relació amb preocupacions en matèria d'ajuda a la família, la llibertat religiosa, l'ocupació, empreses, seguretat, migració i canvi climàtic, entre altres".

"Europa és de tots, i junts hem de prendre les decisions", ha ressaltat, i ha subratllat que alguns dels reptes i incerteses que els bisbes de la Comissió d'Episcopats de la Comunitat Europea subratllen, poden ajudar en les votacions. Segons Vives, "Europa necessita redescobrir la seva identitat comuna i protegir els individus, famílies, cultures i, especialment, les vulnerables", la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible no pot limitar-se a les fronteres de la UE.

El bisbe de Vic ha destacat que el sistema democràtic demana a tots aquesta implicació: "Hem d'expressar la nostra voluntat, amb els nostres vots, en l'elecció dels qui han de ser els gestors de les institucions". "Exercir aquest dret i deure, demana, però de tots i cadascun de nosaltres un esforç per a fer-lo des de la responsabilitat", i que aquesta s'ha de fer des de la mirada del bé comú, ha afegit Casanova.

 
 

Comentaris