Bilbeny defensa que ajuntaments d’ERC, el PSC i CiU hagin contractat serveis de l'INH

Denuncia que la polèmica sobre Nova Història és una "persecució contra Catalunya", ell i l'entitat

La polèmica al voltant de l’Institut Nova Història (INH) segueix després de la publicació d’una informació del elDiario assenyalant que l’entitat rep una subvenció anual de 7.000 euros de l’Ajuntament de Montblanc per a l’organització de la universitat d’estiu i que havia cobrat més de 4.000 euros en cinc anys de l’Ajuntament d’Arenys de Munt a través d’un contracte per a la celebració d’un simposi. Els dos ajuntaments, destacava el diari, es troben a mans d’ERC, partit des del qual ara s’envien crítiques a l’entitat acusada de fer “pseudohistòria”.

Aquesta informació venia a contradir les manifestacions que Jordi Bilbeny havia fet dissabte a El Món afirmant rotundament que l’entitat funcionava amb 1.500 euros mensuals procedents de donacions de 200 socis i que no depenien de subvencions de cap administració pública. Les justificacions les havia hagut de fer després que el PSC anunciés la voluntat d’esbrinar les fonts de finançament de l’institut.

En declaracions a ‘El Món’, Bilbeny ha expressat que “és totalment fals, tendenciós, verinós i mancat de tota ètica periodística i humana, dir que rebem diners dels ajuntaments d’Esquerra, tot és una pura difamació”. El cap visible de l’INH afegeix que es tracta d’una informació “en la mateixa línia” de es que “fins ara deien que rebíem diners de la Generalitat”. “No rebem diners de ningú, llevat dels que rebem dels adherits a la nostra Fundació”, reitera.

L’institut defensa que els diners d’administracions locals i entitats corresponen als serveis prestats com pertocaria a qualsevol altre professional. “Quan fem conferències, les fem a ajuntaments del color que sigui que ens contracta. Ens han contractat conferències els ajuntaments d'ERC, és veritat. Però també els de CiU, i algun del PSC”, manifesta Bilbeny.

 

L’INH també ha estat contractat per fer conferències en diverses seus d’Òmnium Cultural, en entitats de Mallorca i el País Valencià. Bilbeny ha estat en universitats d’Holanda i Alemanya i a diversos casals catalans a Europa. Entre els clients de l’institut hi ha casals de gent gran, ateneus culturals, agrupacions de veïns. “Això no és rebre diners de ningú —defensa Bilbeny—. Això és feina. Faig una feina i la cobro. I llestos. I si, en lloc d'una conferència, fem un Simposi o una Universitat cobrem el Simposi i la Universitat, a preu de saldo, tot s'ha de dir. De la mateixa manera que un mecànic o un fuster no rep diners de la gent, sinó que la gent els paga llurs serveis”.

Bilbeny viu la polèmica com una “persecució en contra meva, en contra de l’INH i en contra de Catalunya”, assegura arribant a la conclusió que “els espanyols i els seus escolanets catalans han aprofitat, aprofiten i aprofitaran qualsevol cosa per difamar-nos i atacar-nos i mirar de fer-nos tant de mal com els sigui possible. Fa segles que cremen, torturen, confisquen, afusellen, bombardegen, maten. No em ve de nou el que fan ara. Gens ni mica”.

 

Comentaris (23)
Lleo de Pals Fa 5 mesos
L'INH i en Bilbeny el qual -com tothom poden errar i rectificar- representen esforç i recerca en el seu treball. S'hi pot discrepar, discutir i contrastar, on tots hi guanyem. No és el tarannà però, de bona part dels seus crítics, només mandra i visceralitat. És el que s'observa a Sapiens del Març, on 4 historiadors no aporten cap dada -llevat del que sempre s'ha explicat des de l'autocomplaent i autojustificativa histor. espanyola. Penòs, però rés més.
Manel Fa 5 mesos
Anims Jordi!!! L'unica cosa que opino es que el INH tindria que tenir un suport clar i potent de la Generalitat i molts més ajuntaments, un dia en el futur, ho trobarem. Seguint el seu discurs, diria dels que difamen a Bilbeny que son Deixalla manipuladora castellufa
Edgar Fa 5 mesos
La història només l'escriuen els guanyadors i qui estigui en contra... a la foguera. Signat: PSC amb la vergonyosa col·laboració gratuïta d'ERC.
Falsedad total Fa 5 mesos
La historia siempre la escriben todos los bandos (no sólo hay ganadores y perdedores). La prueba viviente es Cataluña que siempre ha perdido todas las guerras y tiene una historiografía importante (y falsa) que provoca la risa en todo historiador que se precie.
No us equivoqueu, això va del feixisme lalent de l'INH Fa 5 mesos
L’Ateneu l’Empelt de Montblanc ha emès un comunicat denunciant la relació de la Universitat Nova Història amb l’ultradreta. Concretament carreguen contra la presentació de l’Organització per l’Alliberament de Catalunya (OAC) dins el cicle de la Universitat Nova Història. Des de l’Empelt assenyalen que la secretària i una de les fundadores de l’entitat, Silvia Orriols, és regidora de Nou Front Nacional a Ripoll, un partit d’extrema dreta i qui ha protagonitzat diverses dec
La defensa de Bilbeny és tan falsa i feble com les seves històries Fa 5 mesos
L'INH ofereix a la seva pàgina: Vols que organitzem una activitat al teu municipi? / Fes clic aquí per veure les ofertes disponibles. Fas clic i apareix https://www.inh.cat/conferencies. Cadascuna amb el seu preu. O sigui, que negoci hi ha i pagament d'alguns ajuntaments pel servei prestat també.
Cinto Ortega Fa 5 mesos
Ja es curios que el pseudoperiodista Arturo Puente pensi que el que ha cobrat INH de dos ajuntaments es noticia quan ell cobra de Catalunya Radio per anar a fer tertulies. Per cert quant cobra Arturo Puente a Catalunya Radio?
Churras con merinas Fa 5 mesos
Que un periodista que trinca denuncie a otro lo que sea que también trinca no implica que no tenga razón. Orteguilla, eres un razonador tipo Bilbeny de mierda.
Red Baron Fa 5 mesos
Evident cortina de fum per tapar les negociacions Erc (Rufian) Psoe (Iceta)
Menudo mierdecilla, grandísimo miserable embustero y sobretodo " agradecido" al dinero. Fa 5 mesos
Bilbeny es otro grandísimo fraude, fiel reflejo del proceso.
Miquel Fa 5 mesos
Ja investigava molt abans del "procés". Documenta't, noi.
Assetjament a tot el que fa referència a la identitat catalana. Fa 5 mesos
Aquesta és la percepció que es va tenint cada vegada més. A qui volen convèncer???? Les fakes ja sabem com van però els fets són tossuts i més de 2 milions hi erem. Tothom coneix el llautó i la bandarreria de tots els impresentables calumniadors. Canviar el relat, ara?
Credo, quia indepe Fa 5 mesos
Aceptemos que Colón. Shakespere, Cervantes, Leonardo da Vinci, Teresa de Avila y Hernan Cortés eran catalanes. Aceptemos tambien que la Diada de Cataluña se celebre el 12 de Octubre. Aceptemos que ho tenim a tocar y que es cosa de 18 meses. Aceptemos que el mundo nos mira, nos remira y nos admira. Aceptemos que la Repubica se construye llorando, insultando. y paseando en el maletero. Aceptemos que el dinero de los Pujol viene de la herencia del abuelo. Aceptemos que somos pequeños, rí
Espanyaesfeixisme Fa 5 mesos
Per insultar els espanyols, o no?
Covards i traidors Fa 5 mesos
No només son erc i psc els qui ataquen INH, també el sector totalitarista-superpurista de la cup els blasma. Vol dir que INH esta fent be la seva feina, i que erc i cup estan més infiltrades que la eta als seus últims 20 anys. Van caient caretes.
ànims Bilbeny Fa 5 mesos
Les aportacions que està duent en Jordi Bilbeny i l'Institut Nova Història, sobre la veritable Història de Catalunya, no té preu. Les troballes, els testimonis i els descobriments que estan traient a la llum, són d'una contundència esfereïdora i el resultat és molt simple: la caverna els hi saltat a la jugular, doncs, ha deixat el relat oficial castellà, per terra.
DonecPerficiam Fa 5 mesos
Tranquil, Bilbeny & Cia: borden, doncs cavalquem!
Mille regretz Fa 5 mesos
Això és el que us espera, secessionistes.
Gir Fa 5 mesos
Quan s'acusa de falsa una informació, s'ha de fer aportant dades sòlides que desmenteixen dita informació. Això vol la feina de buscar, llegir, contrastar i destapar els errors. Aquest és el mètode científic. Els que estan atacant l'institut Nova Història, des de els que escriuen als fòrums fins a Rufián, parleu per parlar, per prejudicis i fòbies o interessos personals com fan els ignorants. Perquè s'ha de ser molt crèdul i ignorant per creure que la història que ens han explicat
De ciència poqueta Fa 5 mesos
Primer perquè la Història no és una ciència ni admet el mètode científic. Segon perquè l'INH ni tan sols es permet el mínim raonament lògic i ignora tot argument i documentació que no avali les seves tesis. Bilbeny i els seus farsants, això és el que hi ha.
JO EN SOC FAN D'ELL Fa 5 mesos
Au vinga ERC, si no valeu ni per portar la conselleria d'agricultura, s'encèn tot i els pobres de Tarragona i Lleida, assolats i destrossats. El Rufián un paleto. VISCA EN BILBENY I ELS SEUS TREBALLS.
Feu pena. Fa 5 mesos
EN lloc de tant bramar, aneu a INH i desprès parleu. Us sorprendrà les investigacions. Som al segle xxi, erc? A més de tòtils els ERC sou regionalistes españols tant aborregats com ells.VISCA ELS INVESTIGADORS COM EN BILBENY!!!
Por aquí solo braman los indepes Fa 5 mesos
O gimen, dependiendo del pie con que se hayan levantado.
goosse Fa 5 mesos
Es ruí, desconsiderat i vomitiu, que hagi gent que intenti incorporar ombres i dubtes a la feina feta per en Bilbeny i els seus companys i per descomptat es despreciable les critiques dels aprenents de castellans (inclosos els zaragonesos) que segueixen intentan que la veritat no suri i d´aquesta forma silenciar la obra-historia catalana, d´aquesta forma segueixen mantenin les prevendas. També es descoratjador el foc amic(twits-Rufian).
Força IHN Fa 5 mesos
Força Bilbeny, no ens deixarem arrugar. Sembla que la cúpula d'erc no té res més a fer que atacar a qui considera feble per despistar de les seves responsabilitats.
Soc el Cucurull Fa 5 mesos
Visca la CoronaCatalanoAragonesa !! Visca els Paisos Catalans, Visca la Republica Catalana !
Pseudohistòria Fa 5 mesos
Aquest fantasma s'ha muntat un xollo a base d'inventar-se històries i de crear polèmica als mitjans. Per cert, el tema no és si Colom era català, és que eren catalans tots els personatges històrics que ell designa, sense aportar cap prova científica.
Si, home, si Fa 5 mesos
És evident que no has llegit rès de INH.
image/svg+xml