El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Benach també vol un relleu al lideratge d’ERC
  • CA

El president del Parlament en funcions, Ernest Benach, també vol un relleu al lideratge d’Esquerra. Així ho ha afirmat en una entrevista a Rac 1, on ha explicat que creu que ha de ser Puigcercós qui segueixi al capdavant del partit fins al Congrés de tardor i fins que llavors es produeixi un canvi de lideratge. “Jo crec que Joan Puigcercós ha complert un paper, ha aguantat el partit i crec que ara ha de portar el partit fins al Congrés extraordinari. Els nostres referents de cara al futur han de ser uns altres”, ha explicat. Hi ha afegit: “Els lideratges del futur els han de començar a assolir gent d’una altra generació”.

Benach ha lamentat que el “drama” d’ERC és haver perdut la centralitat política, un problema que creu que ha d’afrontar una nova cúpula. El president del Parlament en funcions lamenta que un dels principals errors ha estat la divisió interna que es va evidenciar al Congrés Nacional del 2008, per la qual cosa aposta perquè la renovació es porti a terme amb debat però sense disputes que fracturin el partit.

“Crec que hem de fer les coses diferents a partir d’ara i hem de prendre decisions greus i importantíssimes”, ha sentenciat Benach, qui ja va anunciar que renuncia al seu escó i abandonarà la primera línia de la política.

Per a Benach el Congrés d’octubre ha de ser el de “la renovació de lideratges, de persones, d’idees i de maneres de fer” on es plantegi, sobretot, com ERC pot recuperar les bases que en aquestes eleccions els han abandonat.

COALICIONS INDEPENDENTISTES

El president en funcions del Parlament ha previst que l'”aliança tàctica d’ERC amb altres partits és una possibilitat”, però ha prioritzat la renovació del partit abans de plantejar coalicions amb altres formacions independentistes.

Per a ell, el fonamental és no caure en els errors del passat que són “barallar-se i discutir” pel lideratge, i ha destacat que l’objectiu és recuperar la seva base independentista que, segons la seva opinió, en les passades eleccions ha apostat sobretot per votar a CiU.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa