El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Benach renuncia al seu escó al parlament
  • CA

Després de dues legislatures presidint la cambra catalana i divuit anys de diputat, Ernest Benach, número dos a les llistes republicanes, ha renunciat avui al seu escó al Parlament de Catalunya la pròxima legislatura. Ho ha fet just la mateixa tarda que el president d’ERC, Joan Puigcercós, també ha posat el seu càrrec a disposició del Consell Nacional de la formació.

Benach ha anunciat la retirada de la primera línia de la política catalana en un apunt al seu blog. En aquest escrit, el president del Parlament en funcions, assegura que “ha arribat el moment de deixar pas” a gent més jove i “continuar servint al país, però des d’un altre àmbit, amb un altre grau de compromís”.

Benach reconeix que aquesta decisió “va lligada al missatge que ha enviat la ciutadania amb els resultats electorals obtinguts per ERC”. El republicà, però no es desvincula del partit, del qual assegura que és “el projecte polític més vàlid per aconseguir la justícia social i la llibertat nacional del meu país”.

Respecte els resultats afirma que “se n’hauran d’extreure lliçons, s’haurà de reflexionar, caldrà prendre decisions. Caldrà fer una renovació tranquil•la, a consciència, sense estridències ni baralles internes, preservant la unitat del partit”. “I jo col•laboraré en el que calgui perquè això sigui possible, com sempre he fet, com faig ara amb aquest gest”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa