El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Benach: “Quan has estat president del Parlament determinades coses no les pots fer”
  • CA

Ernest Benach, que aquest matí ha estat entrevistat a TV3 per darrera vegada com a president del Parlament de Catalunya, ha assegurat que abandona la vida política “pel bé del partit”, concretament “per no formar part d’un escenari de conflicte” i per respecte al Parlament.

“Quan un ha estat president del Parlament d’un país hi ha determinades coses que no les pots fer per respecte a la institució que has representat”, ha dit Benach, en referència a ocupar un escó. I encara ha afegit: “I això podria condicionar el meu partit”.

Benach, que es retira de la vida política, també ha volgut treure importància al sou que cobrarà a partir d’ara com a expresident del Parlament. “Tincs uns quants anys de sortida i després m’hauré d’espavilar al sector privat”, ha dit respecte el seu futur, ja que segons el republicà la pensió dels expresidents “està pensada per aquells que estan a punt de jubilar-se” i no per gent jove com ell.

El republicà ha assegurat que aquesta ha estat una decisió “duríssima” i ha reconegut que ahir va plorar molt quan es va acomiadar els dels treballadors de la cambra. Ara bé, també ha advertit que quan es publiqui el llibre que pensa escriure “no se sabrà tot, però deu ni do” i el contingut d’aquest “serà més interessant del que es pugui imaginar”.

Finalment, respecte el futur de la formació republicana, que aquest cap de setmana celebra consell nacional, Benach ha assegurat que ERC ha de ser un “partit modern del segle XXI”, “obert i transparent” i “liderat per gent nova no contaminada per baralles internes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa