Bèlgica manté Valtònyc en llibertat

El jutge belga rebutja de moment l'extradició automàtica del raper mallorquí

 

La justícia belga no ha concedit l'extradició automàtica de Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, i ha decidit posposar la decisió fins al 3 de setembre, moment en què el tornarà a citar. En declaracions a la sortida dels jutjats, el raper ha mostrat la seva satisfacció i ha celebrat estar "en llibertat" a diferència dels líders independentistes catalans o els joves d'Altsasu, que considera que no poden tenir un "judici just" i no podran argumentar "en la seva defensa". Un jutjat de Gant (Bèlgica) ha celebrat aquest dimarts la primera vista sobre la possible extradició a Espanya del raper. El músic va marxar a Bèlgica després que el Tribunal Suprem el condemnés a tres anys i mig de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a internet. 

 

Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, sempre ha constatat la seva plena confiança en la justícia belga. Un jutge instructor a Gant el va deixar en llibertat amb mesures cautelars el 5 de juliol passat mentre es resolia la petició d'extradició a l'estat espanyol, que ha reclamat la seva entrega per motius de "terrorisme".

 

 

L'advocat Gonzalo Boye a expressat a través de Twitter que en el cas de Valtònyc no hi ha un delicte de terrorisme sinó d'opinió. A més, ha esgrimit que les injúries a la Corona tampoc formen part del catàleg de 32 delictes, motiu pel qual obliga a la doble incriminació. A més de Boye, a Bèlgica compta amb l'advocat Paul Bekaert, conegut entre altres per representar Carles Puigdemont, i el seu fill, Simon Bekaert.

 

 

Comentaris