Bèlgica ajorna al 25 de setembre el debat sobre la demanda contra Llarena

L'advocat del jutge del Suprem demana que el cas sigui analitzat per tres jutges, i no només un, tenint en compte la seva magnitud

 

El jutge belga del tribunal de primera instància de casos civils de Brussel·les ha ajornat fins el 25 de setembre el debat sobre la demanda contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. El seu advocat, Hakim Boularbah, ha explicat davant dels mitjans de comunicació a la sortida del jutjat que ha estat ell qui ho ha demanat.

 

La decisió s'ha pres en una vista que ha durat poc menys de cinc minuts i on Boularbah ha demanat que el cas sigui analitzat per tres jutges, i no només un, tenint en compte la seva magnitud. El president Puigdemont i els exconsellers a l'exili van presentar una demanda civil contra Llarena, que estava citat a declarar a Brussel·les aquest dimarts, però finalment el magistrat del Suprem ha enviat el seu advocat als jutjats.

 

 

Minuts després que Boularbah expliqués que s'havia ajornat el debat, els advocats dels independentistes catalans han assegurat en declaracions a TV3 que els sembla bé que siguin tres jutges i no només un els que ara es facin càrrec d'aquesta demanda. Per altra banda, Gonzalo Boye ha celebrat que, encara que Llarena no hagi assistit al jutjat, sí que ho hagi fet el seu advocat: "Ha quedat clar que Espanya reconeix la jurisdicció belga".

 

Comentaris