El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
BComú titlla de “gran tragèdia” per a Catalunya que el PDeCAT governi
  • CA

Els Comuns tenen la mirada posad en l’endemà del referèndum. El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, es mostra convençut que les properes eleccions catalanes seran una oportunitat per “recuperar” un govern “progressista i d’esquerres”, un escenari que també desitja per a l’Estat. Per al polític de BComú, “és desitjable que hi hagi un canvi de cicle polític, farem tot el possible perquè això es produeixi”, ha apuntat en una entrevista a l’ACN. Al seu parer, “s’obre un escenari per recuperar a Catalunya i a Espanya governs progressistes i d’esquerres”, i afegeix que “la gran tragèdia” és que tant a nivell estatal com a la Generalitat “continuïn governant dos partits que tot i tenir diferències, estan marcats per casos importantíssims de corrupció, i que a més han aplicat moltes de les polítiques antisocials que ens han portat a la crisi”. 

 

Pisarello ha defensat aquest canvi “no per raons partidistes”, sinó per una “necessitat social”. En el cas català, ha criticat que en els últims anys els pressupostos no hagin desenvolupat una política fiscal progressiva, que “no s’hagi fet res per apuntalar la sanitat o l’educació públiques” i que el “gran projecte econòmic del Govern sigui el Hard Rock Entertaintment World”. “Aquest no és el model de país que mereixem i no és el model que les majories socials que volen una política de progrés per a Catalunya desitgen”, ha conclòs. 

Jaume Collboni, Gerardo Pisarello, Ada Colau i Anne Hidalgo | ACN

 

Després de criticar les “versions ultraliberals que es defensen des d’algunes conselleries del PDeCAT”, ha insistit que la seva aposta sempre serà per fer un “acostament” cap a ERC, perquè té una relació “molt estreta” amb molts republicans”, però alhora ha reconegut que no té clar que la direcció d’ERC vulgui caminar cap aquesta aliança.  

 

Pel que fa al consistori, ha considerat positiu que les perspectives electorals d’ERC millorin en les enquestes. “Creiem que Barcelona és una ciutat fonamentalment progressista, i nosaltres sempre hem apostat per aquest tipus d’aliances”, ha assenyalat. Ara bé, no veu una bona notícia la situació de “desconcert i de falta de lideratge” en què es troba, ha dit, el Grup Demòcrata, ja que “això també dificulta el funcionament natural de l’oposició”.  

 

En tot cas, i de cara als dos anys que queden de mandat, Pisarello ha avisat els republicans que “la ciutadania penalitzaria que ara comencessin a fer una política en clau purament electoralista i partidista”, pensant només en les futures eleccions municipals. Ha remarcat, en aquest sentit, que ja ha vist com el líder d’ERC, Alfred Bosch, defensava “algunes coses arriscades, perquè a vegades són totalment contradictòries amb el que fa a l’Àrea Metropolitana o amb polítiques tenen el suport de consellers d’ERC”. Segons el tinent d’alcaldia, “tothom té dret a fer legítimament el seu paper, però si l’opció és fer una oposició electoralista i partidista, una part important del seu electorat el castigaria”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa