BComú rebutjarà totes les proposicions sobre l'1-O per no "instrumentalitzar" l'Ajuntament

Pisarello veu "irresponsable" intentar forçar preventivament una posició del consistori

 

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat que BComú rebutjarà totes les proposicions que es presentin al ple sobre el referèndum de l'1 d'octubre. "Entenem que s'intenta fer una instrumentalització partidista del paper de l'ajuntament i no ho permetrem", ha afegit en declaracions als periodistes. En aquest sentit, Pisarello ha fet una crida a la "prudència" dels grups municipals i a no presentar propostes sobre aquesta qüestió argumentant que intentar forçar preventivament una posició de l'Ajuntament és una "irresponsabilitat" tenint en compte que encara no s'ha rebut cap requeriment per part del Govern. 

El PDeCAT té la intenció de retirar la seva proposta sobre l'1-O que inicialment volia que es debatés en el ple municipal de demà. Com que BComú la rebutjaria, el PDeCAT no vol sotmetre-la a votació i vol que es retiri, una decisió que s'acabarà validant per la majoria del ple.

 

 

C's sí que ha presentat una proposició sobre l'1-O i el grup municipal del PP farà una pregunta aquest divendres a l'alcaldessa, Ada Colau, perquè aclareixi què vol dir que l'Ajuntament facilitarà la votació. Pisarello ha reiterat aquest dijous que BComú està clarament a favor del dret a decidir i que es facilitarà que els ciutadans puguin participar però "sense posar en risc els funcionaris".

 

Comentaris