El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
BComú demana que les joventuts d’ERC i CiU es disculpin pels aldarulls al Born
  • CA

Barcelona en Comú (BComú) ha demanat als grups municipals d’ERC i CiU que les seves joventuts es disculpin pels aldarulls d’aquest dilluns davant l’exposició amb simbologia franquista del Born Centre de Cultura i Memòria.

 

  

En un comunicat, el partit de govern de Barcelona ha descrit d’“intolerable” que les JERC i la JNC cridessin “feixistes” durant la seva proposta davant la mostra, inaugurada aquest dilluns. Segons el text, les joventuts d’ERC i CiU -respectivament- van cridar aquestes consignes contra les víctimes del franquisme.

 

D’altra banda, BComú entén que és “legítim” i “desitjabé” el debat sobre la idoneïtat de l’exhibició de les estàtues. “Però les accions violentes que es van donar durant la inauguració de l’exposició i les increpacions als represaliats, els seus familiars i als representants de les entitats memorialístiques són inacceptables”.

 

Finalment, l’equip de govern d’Ada Colau convida “a tots els barcelonins i barcelonines i a tots els partits polítics a visitar l’exposició, a participar en el debat ciutadà serè sobre la impunitat del franquisme”. A més, demana a ERC i a CDC que utilitzin “arguments que aprofundeixin juntament amb la ciutadania i sense demagògia partidista en un debat públic i imprescindible”.

Posar en dubte les conviccions republicanes i antifeixistes del govern de la ciutat és un absurd inadmissible. Aquesta exposició precisament té com a objectiu qüestionar la impunitat dels crims del franquisme. La polèmica va buscar dividir els diversos sectors que lluiten per preservar la memòria de l’antifranquisme i, malgrat tot, l’exposició ha rebut el suport públic de les principals entitats de la societat civil que treballen des de fa anys en la recuperació de la memòria històrica, com l’Amical de Mauthausen, l’Associació Catalana d’Expressos Polítics o el Memorial Democràtic de Treballadors de la SEAT. En canvi, ha sigut rebutjat per la Fundación Francisco Franco.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa