El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batussa entre associacions judicials per la xifra de jutges fugits de Catalunya
  • CA

Conflicte als jutges servit. Si ahir l’Associació Professional de la Magistratura difonia un vídeo amb què acusava l’independentisme d’assetjar jutges i provocar que marxin de Catalunya més de 100 en tres anys. L’entitat afegia que la “campanya de desprestigi i pressió” va començar amb el procediment judicial contra Artur Mas pel 9-N i ha continuat fins el judici del procés i els aldarulls postsentència.

 

Però l’Associació no ha fet un monòloge. Una altra associació, més progressista i sensible amb la realitat catalana, l’ha replicat. Es tracta de la jove Àgora Judicial, que amb xifres a la mà, extretes de la memòria anual del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, assegura diametralment el contrari. “Agora Judicial posem dubte els fets relatats/dibuixats per aquest spot”, assegura l’entitat de jutges i magistrats al seu Twitter i posen negre sobre blanc els seus arguments.

 

Segons, els magistrats d’AJ, els números canten. L’any 2015, van marxar de Catalunya 80 magistrats i en van arribar 71. El 2016, en van marxar 73 i en van arribar 90. L’any del referèndum van deixar Catalunya 21 magistrats i en van arribar 30. I el 2018, en van marxar 48 i en van arribar 63. Amb aquesta informació, Àgora Judicial entra amb tota la força a la batussa que s’ha despertat entre els jutges arran del procés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa