El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batuda contra suposats CDR: Desarticulada pels Mossos la presumpta “Segona Onada”
  • CA

Tarda de batuda a Bàscara (Alt Empordà). A quarts de cinc de la tarda un espectacular dispositiu dels Mossos ha avortat la suposada primera operació batejada com a “Segona Onada”. Una manifestació de protesta difosa pels canals de xarxa de diversos CDR per portar terme aquesta tarda seguint el fil de les mobilitzacions de les darreres hores amb els talls de dilluns a la frontera del Pertús i d’ahir a la nit a l’Ap7.

 

A les quatre de tarda estava programada una trobada de diversos activistes en un hipòdrom abandonat a Esponella, a Bàscara, l’Alt Empordà. Un conclave que presumptament havia de dedicir si es portava a terme alguna mobilització i que havia estat convocada a través de xarxes socials.  Quan hi havia una trentena de persones amb els seus vehicles, han aparegut diverses dotacions de la Brigada Mòbil i d’ARRO així com de seguretat ciutadana del Mossos que han barrat el pas amb les furgonetes i els agents han bloquejat la sortida dels concentrats. Un helicòpter vigilava la zona.

 

En cap moment els Mossos han aclarit el motiu de la seva presència. “Ara ho veurem”, ha assegurat un dels agents -molt excitat- quan se li demanaven per quin motiu es retenien a les persones que es trobaven en la hípica i perquè se’ls identificava. De fet, han identificat a la premsa que cobria l’acte, com el Món. En aquest sentit, no han permès fer fotografies obligant a cedir el mòbil a la vigilància dels agents. Els Mossos han identificat a tothom que es trobava al lloc així com els vehicles que estaven estacionats. Fins i tot, de cotxes de gent que aparca en aquella zona per passejar pels camins plans que envolten Bàscara.

 

 

Fonts dels Mossos, no oficials, asseguren que l’objectiu era desarticular l’anomenada “segona onada”. Un moviment detectat a través de les xarxes socials que aquest migdia avançava alguna acció de continuïtat amb les mobilitzacions  dels darrers dies convocades pel Tsunami Democràtic. Per altra banda, fonts d’Interior asseguren que “és un operatiu per evitar desordres públics”. Precisament, en aquest marc ADIF ha suspès la circul·lació de l’AVE entre Girona i Figueres per seguretat, un fet que Mossos nega haver demanat. 

 

 Un cop s’ha procedit a la identificació els reunits han pogut anar abandonant la zona. Molts participants s’han posat les mans al cap, sobretot, els que ja compten amb una certa edat i recordaven quan la policia franquista els prohibia trobades de més de tres persones al carrer. “Ara no ens podem trobar?”, comentaven preocupats molts dels identificats. 

Un dels diversos controls dels Mossos al voltant de Bàscara, els agents han confiscat un equip de so que dues persones portaven dins una furgoneta. Un material que s’han emportat a la comissaria La policia temia que s’aixequés un tall a les vies de l’AVE. “Sospitàvem que haurien preparat algun escenari i tot”, sospiten fonts de la investigació que no n’aporten més detalls. En qualsevol cas, ADIF ha tallat el trànsit de trens sense que hi hagi hagut cap mena d’acció i sense que el Centre de Coordinació d’Interior n’hagi ordenat res. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa