Batet situa el dret a l'autodeterminació en el terreny de "l'impossible"

La cap de lista del PSC afirma que els que el reclamen quedaran "marginats" del debat sobre el futur de Catalunya i Espanya

 

La cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha alertat a JxCat i ERC que "entestar-se en l'autodeterminació" suposa "posar una condició impossible que pot conduir a marginar-se del debat del futur de Catalunya i Espanya" al Congrés. En l'esmorzar informatiu Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, la candidata socialista ha advertit que l'independentisme "està atrapat en una irresponsable fugida endavant" que "posa en risc les institucions d'autogovern i la convivència". Batet ha criticat que els independentistes "garanteixin als votants no comparèixer al debat" sobre el model d'Espanya perquè equival a no ser al debat sobre Catalunya.

 

 

D'altra banda, ha dit que a PP, Ciutadans i Vox no els agrada ni el pluralisme ni el model autonòmic: "No estan a la seva Constitució", ha criticat Batet, que creu que aquestes formacions veuen en l'independentisme "la millor excusa per acabar amb ells". La candidata socialista ha dit que les tres dretes "han normalitzat l'enfrontament i el conflicte" i ha considerat que "ho han fet amb la complaença dels que des de Waterloo pensen que 'com pitjor, millor'".

 

Comentaris