Batet respon a Junqueras que es "fia poc de les seves paraules"

La cap de llista del PSC diu que els republicans viuen en la contradicció i diu que els fets desmenteixen les seves declaracions

 

 

 

La cap de llista del PSC per Barcelona al 28-A, Meritxell Batet, dubta de les paraules del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que en una roda de premsa a l'ACN des de la presó ha avisat que la seva formació no facilitarà un govern amb l'extrema dreta "ni per acció ni per omissió". Des de Cunit (Baix Penedès), Batet li ha replicat que es "fia poc de les seves paraules" i que són "poc creïbles" perquè ERC "va tombar un govern d'esquerres" en no permetre la tramitació dels pressupostos al Congrés. En aquesta línia, ha dit que ERC "viu en la contradicció". D'altra banda, s'ha preguntat si els diputats republicans aniran a Madrid a "a bloquejar o a impedir fer polítiques d'esquerra".

 

 

Batet ha admès que "està bé" que Junqueras digui ara això, però li ha retret que "quan van tenir l'oportunitat, van sumar els vots amb els partits de dreta". Tot plegat va fer que no es poguessin tramitar els pressupostos i "això va provocar anar a eleccions". En aquest sentit, ha dit que el vot socialista "´és l'únic" que permetrà tenir un govern d'esquerres. A més, ha insistit que Catalunya "té la clau de la victòria" i que per això és important que els socialistes obtinguin una gran victòria al país.

 

 

En una atenció als mitjans, preguntada per les paraules de Junqueras, que ha dit que si el partit obté un resultat "fantàstic" el 28-A estaran "més a prop dels seus objectius", Batet ha considerat que el que cal preguntar és "a què van a Madrid". "Si volen els diputats per bloquejar, per impedir fer polítiques d'esquerres o per fer pinça amb la dreta i acabar amb els pressupostos", ha qüestionat. "Això no és bo pels ciutadans pel país".

 

 

Batet també ha afirmat que el PSOE "ha deixat clar" que el president del govern espanyol "vol debatre" després d'haver acceptat, finalment, anar als dos debats, al de RTVE i al d'Atresmedia. Segons la candidata, en aquests espais hi haurà l'oportunitat de "contrastar programes, contrastar el to" i també de veure "com entenen la política uns i altres". Així, s'ha congratulat que el president del govern espanyol vagi a debatre i pugui oferir la seva visió a tota la ciutadania.

 

Comentaris