El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batet recrimina a Álvarez de Toledo “l’actitud negacionista” sobre la violència de gènere
  • CA

 

 

La cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha recriminat a la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, la seva “actitud negacionista” sobre la violència de gènere després del debat de dimarts a TVE. La candidata socialista ha afirmat que “no és bo banalitzar la inseguretat que les dones pateixen avui en dia” ni tenir “actituds negacionistes de realitats dures com ser víctima de la violència de gènere”. En aquest sentit, ha afirmat que les opcions que defensen aquesta posició “no es mereixen governar”. 

 

Per Batet, és “fonamental” que la falta de consentiment de les víctimes de la violència sexual sigui “clau” en els delictes sexuals i que s’inclogui aquesta qüestió al Codi Penal mitjançant una reforma. En resposta a Álvarez de Toledo, la candidata socialista ha assegurat que les “opcions que banalitzen i neguen la realitat no es mereixen governar ni representar a més del 50% dels ciutadans del país”.

 

Després del debat de dimarts al vespre a TVE, Batet ha insistit que “el to general no és massa bo” i ha recordat que fer política és “contrastar idees i programes”. Per això ha retret, sobretot a Ciutadans i PP, la seva actitud respecte als seus contrincants. “Pots ser vehement i defensar amb ganes i convicció el teu projecte polític, però la intolerància, els insults, la manca de respecte i els exabruptes haurien de ser desterrats de la política“, ha afegit, després de reclamar als candidats que donin exemple.

 

Puigdemont i la roda de premsa de Junqueras

 

Sobre la immunitat de Puigdemont, Batet ha afirmat que desconeix “què farà on no farà” l’expresident després de les eleccions europees, però ha considerat que “és bo” que es tingui “clar” quin és el marc legal de referència. La candidata del PSC també ha expressat el seu “respecte” per la decisió de la JEC de permetre una roda de premsa a l’ACN amb el candidat republicà, Oriol Junqueras. “Respecto aquesta decisió com hem respectat al llarg de la precampanya i la campanya; és bo respectar les decisions i respectar la JEC com a institució independent”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa