El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batet nega que Borràs corrés cap “perill” en la manifestació de Jusapol on la van insultar
  • CA

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha dit a la diputada de JxCat Laura Borràs que la situació que va viure durant una manifestació de Jusapol a la sortida del Congrés, en què va denunciar que havia estat increpada, no va suposar cap “perill”. En una carta, on li reitera el seu suport, Batet ha respost a Borràs que els policies de la comissaria especial de la cambra baixa l’haurien pogut acompanyar per accedir al vehicle. També apunta que “segons el visionat de les imatges de les càmeres exteriors dels diferents edificis, en cap moment es va percebre una situació de perill”. Per la seva banda, Borràs ha demanat que hi hagi “responsabilitats” i “disculpes” per la gestió.

La diputada de JxCat ha dit que és “sorprenent” la resposta de Batet perquè al·lega a que la competència de la presidència és sobre l’actuació dels funcionaris a la comissaria del Congrés, que són els que precisament van “denegar” actuar, com Borràs diu que es pot comprovar mitjançant la trucada que va fer. “Que diferent és quan t’agredeixen verbalment per catalana, independentista i dona a un pam de la teva cara que quan ho veus des del teu despatx i escrius una carta d’aquesta naturalesa”, ha etzibat, en declaracions als mitjans.

Borràs ha criticat que la resposta que va rebre quan va demanar suport a la comissaria va ser “surrealista” perquè qui la va atendre va preguntar “per què necessitava protecció si qui es manifestava eren policies”. La diputada també ha lamentat que la resposta vingui per part d’una dona, i just després de la celebració del 8-M: “Fem un flac favor en l’encobriment”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa