Batet: "L'ordre ens és igual, el que seria negatiu pel país és que Cs, PP i Vox sumessin"

La cap de llista del PSC demana que al debat d'aquest dimarts es contrastin models de país i no hi hagi insults als contrincants

 

 

 

La cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, creu que el risc que PP, Ciutadans i Vox sumin a les eleccions espanyoles existeix independentment de l'ordre en què quedin aquestes tres forces. Segons la candidata, en aquesta campanya s'ha vist com PP, Ciutadans i Vox estan competint per veure quina de les tres formacions queda primera, però ha defensat que als socialistes els "és igual qui guanyi entre ells", mentre les dretes no sumin. "L'ordre ens és igual, el que seria negatiu pel país és que les tres dretes sumessin i que poguessin conformar govern", ha explicat Batet des de l'Hospitalet de Llobregat, acompanyada de l'alcaldessa, la socialista Núria Marín. "Hem de garantir que el govern que surti després del 28-A sigui un govern presidit per Pedro Sánchez", ha insistit la candidata, que ha alertat que el 29-A serà massa tard. En aquest sentit, ha fet una crida al vot per evitar lamentacions l'endemà.

 

 

A les portes del debat d'Atresmedia aquest dimarts, Batet ha demanat que cada força política se centri a contrastar models de país i que no hi hagi insults ni exabruptes dirigits als contrincants. La candidata ha valorat que s'està perdent una oportunitat i s'està fent un mal servei als ciutadans si no hi ha idees ni propostes. La cap de llista també ha defensat el paper que el president del govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va fer al debat de TVE. "Va posar damunt la taula com havíem girat el tomb i el rumb amb ganes i il·lusió de desenvolupar les nostres idees", ha considerat.

 

 

Batet ha insistit que el que volen els socialistes és una victòria clara per tenir un govern monocolor que implementi polítiques socialdemòcrates. De nou, ha evitat descartar un pacte amb Ciutadans o amb cap altra força. La candidata ha reclamat que els votants "no corrin riscos" i que optin per la papereta de PSC si volen un govern socialista i també si volen evitar-ne un de dretes. Si no, es podria arribar "a un govern de dretes que prioritza l'insult, la crispació i tornar a 40 anys enrere", ha alertat.

 

 

Des de la Rambla Just Oliveras, Batet ha agraït a Marín la seva tasca com a alcaldessa, de "referència per a tots els socialistes" i que ha treballat per la "convivència dels seus veïns, pensessin el que pensessin".

 

Comentaris