El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batet: “Els drets no són per sempre, hem de defensar-los”
  • CA

“Les dones tenim drets perquè la Constitució ens els reconeix. Encara que només sigui per això ja hem de valorar-la” ha afirmat Meritxell Batet a la xerrada sobre ‘Dona i política’ celebrada aquesta tarda al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. L’actual presidenta del Congrés dels Diputats s’ha mostrat contundent en assegurar que “els drets no són per sempre i hem de ser conscients que es poden perdre i defensar-los”.

Batet ha mostrat la seva preocupació per la deriva masclista d’alguns líders polítics mundials que “diuen que les dones no hem de sortir de la cuina”. La diputada socialista ha recordat que “els sacrificis que hem de fer les dones per arribar a llocs de responsabilitat encara són grans”.

En bona part del debat s’ha parlat del llarg camí que encara queda per recórrer, però per a la diputada “pertànyer a un partit polític és un bon antídot per adonar-se que hem avançat i no està tot per fer”.

Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya, ha coincidit amb Batet i ha recordat que “és molt fàcil perdre un dret, però tornar-lo a recuperar pot ser impossible”. L’exdiputada ha lamentat els tres assassinats masclistes registrats a l’Estat espanyol en els darrers tres dies i ha sentenciat que “el negacionisme de la violència de gènere només es combat amb coneixement i educació”. “Hi ha dones d’altres partits que critiquen el feminisme però que sense la nostra lluita ara no podrien ser diputades”, ha criticat.

Després de la intervenció del moderador Xavier Sardà, que ha parlat de l’auge de la ultradreta, Cunillera ha recordat que “el feminisme només és la cerca de l’entitat pròpia i la igualtat”. Batet ha coincidit amb la delegada i ha assegurat que el pas més gran que s’ha donat ha estat que “hagi deixat de ser una qüestió domèstica i ara sigui quelcom que ens involucra a tots com a societat”.

Durant el debat s’ha parlat de les quotes per dones a les empreses i a la política. Cunillera ha defensat que “és llògic que si som la meitat de la població, siguem la meitat també als llocs de responsabilitat”. 

Abans d’acabar la xerrada, Sardà ha llançat a l’aire la pregunta “fins quan durarà el tall a la meridiana?” i Cunillera s’ha mostrat resolta en contestar que “no és una de les meves competències i no vull especular”.

A l’acte han assistit, entre altres, els diputats Beatriz Silva, Paco Aranda i Eva Granados en representació del PSC i Ignacio Martín Blanco, diputat de Ciutadans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa