Batet diu que l'acció de Coripe és una tradició que "pot agradar més o menys"

La cap de llista del PSC condemna els fets, que diu que no són adequats "en absolut"

 

La cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha condemnat de nou la simulació de l'afusellament i crema de Carles Puigdemont a Coripe (Sevilla), uns fets que ha descrit "en absolut adequats". Ara bé, ha afegit que aquesta és "una tradició" que "pot agradar més o menys" i ha considerat que "especialment en campanya cal tenir una cura extrema" i que "mereix una condemna". "Podríem començar a parlar de les Falles o altres tradicions, a cada ciutat en tenen diverses que ens poden agradar més o menys", ha insistit. Com ja ha fet en repetides ocasions, Batet ha fet una crida a "expressar respecte" per "totes les forces polítiques, candidats i dirigents". Preguntada per si seria partidària d'aplicar alguna mesura disciplinària contra l'alcalde de Coripe, el socialista Antonio Pérez, Batet ha afirmat que el fet de condemnar-ho ja "és prou exemplar".

 

La seu dels socialistes, al carrer Pallars de Barcelona, s'ha despertat amb pintades en referència a Coripe. "No és bo que no ens puguem expressar i defensar de manera plural les nostres idees; avui li ha tocat al PSC", ha declarat Batet des de la seu, on ha celebrat el Dilluns de Pasqua compartint una mona amb els mitjans de comunicació. "Condemno amb tota la rotunditat aquestes accions d'intolerància", ha afegit.

 

Batet també ha condemnat les pintades a la seu dels socialistes d'aquest dilluns, que fan referència precisament a l'acció de Coripe. Per a la candidata, són pintades "d'intolerància" i ha denunciat "el joc brut". "Seria bo que tots els partits polítics mostréssim més respecte entre nosaltres i fóssim capaços de contrastar projectes i desterrar els insults; no és bo ni en campanya ni fora", ha afegit la candidata, que s'ha compromès a continuar els dies que resten de campanya amb "serenitat" i aportant propostes.

 

Per a la candidata, la condemna que han fet els socialistes de l'acció de Coripe "és prou exemplar" i ha evitat pronunciar-se sobre si cal aplicar mesures disciplinàries contra l'alcalde socialista del municipi. Tot seguit, Batet ha assegurat que el PSC vol mantenir l'actitud de respecte "contra el contrincant" i fer-ho "no només durant la campanya" i ha reiterat que el que fan el PSC és "intentar guanyar unes eleccions per a governar Espanya". En aquest sentit, ha demanat que el focus se centri "en els problemes de la gent".

 

 

Amb noves enquestes a la mà, Batet ha fet una crida als indecisos perquè votin al PSC, ja que "qualsevol altra opció pot conduir a un govern de dretes". "No hi ha més opció", ha dit Batet, que ha alertat que si sumen PP, Cs i Vox hi haurà una "involució" i "enquistament de la crispació i confrontació". "Que tota la gent que vol que el país tingui futur, que miri endavant, que voti Pedro Sänchez, que és l'únic que dona això", ha reivindicat.

 

La candidata socialista ha aprofitat per presentar les propostes de la formació en matèria laboral i d'activitat econòmica. A més de repassar l'acció de govern durant els deu mesos en què Sánchez ha estat al capdavant, Batet ha situat com un objectiu l'aprovació d'un nou estatut dels treballadors i contrarestar la reforma laboral del PP, i donar eficàcia a la negociació col·lectiva. També ha destacat que cal treballar en les tecnologies del canvi amb la mirada posada a que Espanya sigui líder en 5G.

 

Comentaris