El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batet diu que el retorn de les pagues extres està “garantit” però Torra diu que “és mentida”
  • CA

 

 

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha confiat aquest dijous que el govern espanyol arribarà a un acord amb la Generalitat sobre el retorn de les pagues extres. En declaracions als mitjans, Batet ha aclarit que l’Executiu de Pedro Sánchez ha obert un procediment “ordinari” de negociació per modificar un dels preceptes del decret llei aprovat pel Parlament que “envaeix competències estatals”. “El retorn de les pagues extra està garantit”, ha assegurat, tot recordant que aquest procés és “molt habitual”. A més, ha apuntat que “no creu” que sigui necessària la impugnació de la normativa al Tribunal Constitucional. “Estic segura que arribarem a una interpretació conforme entre les dues administracions”, ha afegit. D’aquesta manera, la titular de Política Territorial ha contestat les declaracions del Govern que afirmaven que l’Executiu espanyol volia “impugnar” el retorn de les pagues extres als funcionaris.

 

El govern espanyol ha enviat un requeriment al Govern per negociar el retorn de les pagues extres del 2013 i 2014 acordat amb els sindicats de la funció pública i “evitar el recurs d’inconstitucionalitat”. Un procediment que, segons la ministra de Política Territorial, s’han posat en marxa “habitualment” per dialogar amb la Generalitat i altres comunitats autònomes a l’empara de l’article 33.2 de la llei del Tribunal Constitucional, que permet ampliar el termini per presentar impugnacions de normes autonòmiques. Batet ha detallat que “no cal que canviï res des del punt de modificació legislativa”, sinó que n’hi haurà prou amb una “interpretació conforme” entre les dues institucions. En concret, el govern espanyol demanarà que la Generalitat deixi clar que la pujada de sou no anirà a fons socials. “Això podria portar algun problema d’invasió de competències de l’Estat, però amb una interpretació que efectivament aquest increment salarial no afectarà l’acció social, ja estaria resolt”, ha explicat.

 

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dijous que les declaracions de la ministra de Política Territorial espanyola, Meritxell Batet, garantint l’augment de sou i les pagues extres del 2013 i 2014 dels funcionaris són “mentida”. El govern espanyol ha enviat un requeriment a l’Executiu per negociar el retorn de les pagues extres i “evitar el recurs d’inconstitucionalitat”. Un moviment criticat per la Generalitat, que ha lamentat que el govern socialista vulgui invalidar la normativa. En aquest sentit, Torra ha recordat en una piulada que el decret-llei que permet els pagaments endarrerits es va aprovar al Parlament amb el vot del PSC. “I ara el govern del qual formes part i el teu Ministeri, el teu, Ministra, s’hi oposen”, ha afirmat. “No enganyeu a la gent ni als servidors públics catalans”, ha afegit.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa