Batet adverteix que "la clau" per activar el 155 la tenen els partits independentistes

El candidat al Congrés per Girona fa una crida a aglutinar al PSC el vot constitucionalista de la demarcació

La cap de llista del PSC el 10-N i presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha advertit que "la clau" per tornar a activar el 155 la tenen els partits independentistes. Batet ha assegurat que els socialistes actuaran per defensar l'Estat de dret si els sobiranistes "tornen a trencar el marc constitucional, proclamen la independència de forma unilateral o convoquen un referèndum il·legal". Per això, davant la imminència de la resposta a la sentència de l'1-O, la candidata considera que la pilota està a la teulada dels partits independentistes perquè han de decidir "si volen tornar a caminar per un camí que no porta enlloc". Batet ha presentat aquest dimecres la candidatura del PSC a les comarques gironines. El cap de llista al Congrés, Marc Lamuà, s'ha erigit com el vot útil constitucionalista a la demarcació perquè el PSC és l'únic partit no independentista que va aconseguir representació el 28-A.

Batet ha reivindicat que els socialistes han tingut un discurs "permanent, constant" i ajustat "al principi de realitat" en relació a la possible aplicació del 155. La candidata ha assegurat que sempre han defensat que la crisi territorial actual requereix "solucions polítiques" emmarcades en "la llei i el diàleg". Per això, i amb la mirada posada en la resposta del Govern a la sentència del Tribunal Suprem, Meritxell Batet subratlla que tornar a activar el 155 depèn de les decisions que prenguin els partits independentistes. La candidata ha afirmat que els socialistes adoptaran la mateixa postura que quan van recolzar la intervenció de l'autonomia si el sobiranisme aposta per "tornar a trencar el marc constitucional".

"En aquell moment vam aplicar l'estat de dret per garantir que no es vulneressin els drets i les llibertats de tots els ciutadans", ha recordat Batet que emmarca la decisió a que els partits independentistes evitin "saltar-se les lleis". Per a la candidata, el 155 es una resposta si el Govern "torna a proclamar la independència de forma unilateral, torna a convocar un referèndum il·legal o torna a aprovar lleis que trenquen amb el marc legal, constitucional i estatutari". "Cal respectar el nostre marc de convivència, les regles del joc", ha apuntat.

Meritxell Batet, també en previsió a possibles mobilitzacions arran de la sentència, ha celebrat la "bona coordinació" entre els diferents cossos policials. En aquest sentit, ha defensat que ja fa mesos que Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil es reuneixen periòdicament amb l'objectiu de "protegir els ciutadans i complir els objectius constitucionals". "És una bona notícia i m'agrada pensar que és una coordinació que està consolidada", ha dit.

La candidata ha defensat la feina feta des del govern espanyol durant aquest any liderat per Pedro Sánchez, tot i no comptar amb majoria. Per això, defensa que "l'única opció" per superar el bloqueig actual passa per aconseguir un govern "sòlid" que treballi a "ple rendiment" i allunyat del "tacticisme" o dels "personalismes".

 
 

Comentaris (15)
ganxó Fa 2 mesos
Compte ,senyora Batet amb el que diu, no fos que el senyor Girauta també li digui llepaculs. Pensi amb el senyor Iceta.
Anton Fa 2 mesos
Per la pela aquesta bruixa s,ha tornat una botiflera traïdora i dolenta amenaçan contínuament . Sou uns delincuents. faxas represors lladres
Fat Boy Fa 2 mesos
Sr Torra transfereixi els fons de la Generalitat i tots els actius de les entitats relacionades a un compte a Suissa abans que, amb qualsevol excusa, se n'apoderi l'entitat espanyolista del Xarneguistan.
joan Fa 2 mesos
Aquesta Batet, que no s'acosti per Batet de la Serra que ens farà mal be el paissatge tant bonic que tenim, seria possible que es canvies el cognom, aquesta dona., botiflera, gandula, i venuda per un plat de farro.
Joan Gibert Fa 2 mesos
La majordoma ha dit.
S'ha de ser desgraciat i destraler per amenaçar Fa 2 mesos
al col·lectiu independentista i a altres partidaris del dret a decidir amb una actuació que PERJUDICA TOTS ELS CATALANS (votants psoe i ... inclosos). És així com pensen aconseguir el Gobierno NY?
Pere Fa 2 mesos
Oh ja surt la venuda
Papitu Fa 2 mesos
Se n’ha de ser de miserable!!
enterrador Fa 2 mesos
curiosas palabras, en la II Guerra Mundial , la Gestapo siempre echaba la culpa a la Resistencia Francesa, y pobrecitos , no les quedaba mas remedio que ...... el resto ya lo conocéis.
fideli Fa 2 mesos
España, un estat? una casa putes! psc certifica
Quin argument que gasten! Fa 2 mesos
I la clau perquè un home violent no pegui més a la seva parella o no la mati directament és que aquesta es mati soleta, si pot ser sense fer espectacle, així fora culpes i molèsties! Deunidó quin nivell !!
d'on no n'hi ha no en raja Fa 2 mesos
no hija no, la clau no la tenen els independentistes, la clau la té la democràcia i no la hauria de tenir mai els franquistes
Àngel Drach Fa 2 mesos
No, senyora Batet, no és veritat. el 155 és de vostès, compren?. ( Aquesta noia és una nul·litat política )
Eulàlia Fa 2 mesos
Sra Batet estem fins els nassos de les vostres amenassas ja ni ha prou!!!! Sou uns MISERABLES!!!
Baldufa Fa 2 mesos
Si és que duia mini faldilla i provocava. Violador dixit.