Batet, a ERC i PDeCAT: "Espero que fixin el vot en funció del contingut i no per tacticisme"

La ministra espanyola de Política Territorial demana als contraris a Felip VI que el 17-A "es respectin totes les institucions", no es xiuli al monarca i "no es faci política amb el terrorisme"

 

La ministra de Política Territorial, la catalana Meritxell Batet, ha demanat aquest dimecres a ERC i PDeCAT que al Congrés votin en funció de "l'interès general" de cada proposta sotmesa a debat i no basant-se en qüestions relacionades amb el procés o amb el diàleg amb l'Estat. "Sabem que els grups polítics canvien de posició i voten el que consideren en cada moment. Jo espero que la posició del vot es fixi en funció del contingut de la iniciativa i no per tacticisme partidista", ha sentenciat en una entrevista a Antena 3, tot avançant que el govern espanyol "sempre intentarà negociar amb tots els grups". De la mateixa manera, Batet ha recordat als independentistes que la moció de censura que va portar a Pedro Sánchez a la Moncloa amb el suport dels grups sobiranistes "es va votar sense demanar ni prometre res" a ERC i PDeCAT.

 

 

Preguntada per la presència del rei d'Espanya als actes de commemoració de l'atemptat del 17-A, Batet ha recordat que Felip VI "és el rei de tots els espanyols i per tant també de tots els catalans". A més, ha demanat als contraris a la visita del monarca que "quan es parla del 17-A no sigui moment per a política partidista". "Quan parlem de terrorisme, hem de fer que sigui una política d'Estat. I s'han de respectar totes les institucions", ha sentenciat. Batet ha recordat, però, que ja en la manifestació posterior als atemptats de 2017 "ja hi va haver crits i comentaris contra el monarca i el govern d'aleshores". "Això no és bo. El que cal és acompanyar les víctimes i el sentiment de la societat barcelonina. No es pot fer política amb el terrorisme ni utilitzant una figura com la del cap d'Estat i el rei. Són elements que la Generalitat hauria de deixar al marge", ha conclòs. 

 

Comentaris