Batea convoca un ple extraordinari després de les polèmiques declaracions de l'alcalde

El Govern Municipal expressa en un comunicat "la voluntat de treballar i de lluitar pels interessos de Batea i sobretot de les persones"

 

El Govern Municipal de l'Ajuntament de Batea ha decidit convocar un ple extraordinari el proper dimarts 25 de juliol a les 13 hores després de les declaracions de l'alcalde del municipi, Joaquim Paladella, en què afirmava que els ciutadans del poble volen separar-se de Catalunya per passar a formar part de l'Aragó. El batlle va explicar a El Món que plantejarien la possibilitat de fer un referèndum perquè els habitants decidissin si volien sortir de Catalunya i passar a ser un municipi aragonès, sempre que la subdelegació del govern espanyol a Tarragona considerés que es pot dur a terme aquest procés. Aquest matí, el consistori ha informat mitjançant un comunicat de la convocatòria del ple extraordinari, argumentant que "la quantitat de declaracions, reportatges i diferents seguiments fets pels mitjans de comunicació d'aquest assumpte han pogut provocar a la gent desconcert, i al temps certa dispersió en la idea del que de veritat fa l'Ajuntament". 

L'Ajuntament deixa clar que el ple serà "única i exclusivament" dedicat a tractar la "discriminació que està patint" el municipi, i "més concretament els darrers assumptes com són la Residència, parcs eòlics i el límit del Terme Municipal, així com la sol·licitud de reunions al M. Hble. President de la Generalitat i al Sr. Subdelegat del Govern a Tarragona". En aquest ple, l'alcalde informarà "de tot i de totes les qüestions" i avança que s'obrirà un torn de debat entre els diferents grups del Consistori. 

 

 

El ple tindrà a més, com a punt afegit, un torn de precs i preguntes per tal que els diferents regidors puguin expressar, si ho creuen convenient, qualsevol qüestió referida a l'assumpte a debat, en un "torn àgil" de paraula. Alhora, el Govern Municipal expressa en el comunicat "la voluntat de treballar i de lluitar pels interessos de Batea i sobretot de les persones" i assegura que "clarament defensa el dret a decidir de tots els ciutadans". Finalment, el text expressa el compromís de l'Ajuntament de Batea "amb la transparència i la democràcia, i crec que el diàleg i el debat són la millor manera de solucionar els problemes dels ciutadans". 

 

Comentaris