Bassa defensa la professionalitat de Ricard Calvo

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies aposta per un nou director de la DGAIA que també conegui el sector de la protecció a la infància

 

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha defensat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio la professionalitat del fins ara director general de la DGAIA, Ricard Calvo. Bassa ha recordat que durant el 2016 no va fer cap adjudicació a FASI, l'empresa on treballava abans d'accedir al càrrec, perquè van ser pròrrogues de les licitacions, i que precisament, el treballadors de la fundació van protestar per la reducció de pressupost en reduir el número d'infants, de 15 a 10, que havien de tenir els centres residencials per assimilar-se a unitats familiars. Bassa aposta, pel relleu de Calvo, per una persona que també provingui del sector de la protecció a la infància.

 

La consellera considera que els conflictes que s'han donat els darrers mesos al voltant de la protecció dels infants s'han centrat molt en la persona de Ricard Calvo, que ha sentit que ''mediàticament i de l'oposició'', que no ho podia aguantar més ''la pressió'', i per això, ha presentat la dimissió, Bassa ha explicat que s'ha valorat el gest i s'ha considerat ''positiu'' que deixi ''la primera línia''. Bassa ha recordat que FASI, la Fundació Acció Social i Infància, gestiona 9 de les 11 cases d'infants i que precisament, la manifestació dels seus treballadors ha estat l'única amb que ha topat el Departament el darrer any i mig.

 

Comentaris