El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bassa alerta que la “pau social no s’imposa” amb “empresonaments”
  • CA

 

La consellera de Treball del Govern de Carles Puigdemont, Dolors Bassa, ha alertat que la “pau social no s’imposa a força de bales, d’intimidacions, empresonaments i processos judicials” i ha advocat, al contrari, pel “respecte a la voluntat popular” i pel “dret del poble a decidir lliurement el seu futur”. Bassa ho ha escrit en una carta que ha llegit el secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, com a clausura de l’acte ‘Per les llibertats! Llibertat Dolors Bassa! Derogació Article 315.3 i Llei Mordassa!’ organitzat per la formació sindical, de la qual l’exconsellera havia estat dirigent. A la missiva, Bassa explica que dins la presó de Puig de les Basses continua la lluita reivindicativa, en aquest cas per aconseguir que preses i presos tinguin les mateixes condicions.

 

Bassa admet que el trasllat de la presó madrilenya d’Alcalá Meco al centre penitenciari figuerenc ha millorat la qualitat de vida dels seus familiars, que ara no han de fer tants quilòmetres per visitar-la. Però afegeix que, dins del centre penitenciari, la manca de llibertat, “d’autonomia personal per prendre decisions del dia a dia”, de “responsabilitats” i “d’identitat personal” és igual a Figueres que a Madrid. “Són presons i soc una persona presa i sense llibertat”, subratlla. Però més enllà d’això, assegura que la lluita sindical a la qual ha dedicat bona part de la seva vida la manté activa a la presó, on continua “reivindicant pels drets”. Així, explica que a Madrid van aconseguir “una tovallola gran”. I a Puig de les Basses, un centre penitenciari amb 800 interns, només 34 dels quals són dones, han aconseguit “poder tenir les mateixes tres hores de piscina a la setmana que els homes i poder comprar crema cosmètica una vegada al mes”. L’exconsellera subratlla que poden semblar “bajanades”, però que són “petites satisfaccions que quan et falta tot, representen grans conquestes”.

 

A l’acte també ha parlat Rubén Ranz, sindicalista detingut durant la vaga general del 2012 i condemnat per un jutjat de Madrid a una multa de 9 mesos per un delicte contra els drets dels treballadors i a una altra de tres mesos per resistència a l’autoritat (en una sentència que ha estat recorreguda). També durant l’acte s’ha fet lectura d’un manifest signat per centenars d’afiliats al sindicat tant de Catalunya com d’arreu de l’Estat en què es reclama l’alliberament de la conseller en presó preventiva en el marc de la macrocausa judicial contra l’independentisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa