Bassa: "Aena arriba 14 dies tard" a la negociació per la vaga al Prat

La consellera de Treball diu que el principal escull de la negociació són les condicions laborals i la precarietat dels treballadors

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, ha criticat que el secretari d'estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, hagi acudit aquest diumenge a Barcelona després de diversos dies de conflicte laboral entre l'empresa Eulen i els seus treballadors a l'Aeroport de Barcelona-El Prat: "Arriba 14 dies tard". "Venir aquí després de 14 dies de no esser-hi i dir que la culpa és de la Generalitat és indignant per sobre de tot", ha assegurat en declaracions a Rac1, i ha afegit que, malgrat que Gómez-Pomar ha viatjat fins a Barcelona aquest diumenge, no li han comunicat que participi en la reunió entre empresa, vaguistes, Aena i la Conselleria, que actua de mediadora.

"M'agradaria que vingués", ha indicat, i ha explicat que encara que Aena va emplaçar les parts a reunir-se en l'Aeroport de Barcelona, Eulen i els seus treballadors han preferit trobar-se a la seu del departament. Segons Bassa, el principal escull de la negociació són les condicions laborals i la precarietat dels treballadors: "Barcelona hauria de tenir una dotació de seguretat molt major que la que té", ha assenyalat, la qual cosa repercuteix en més càrrega de treball per als empleats.

 

"També hi ha demandes que Aena hauria de complir més el conveni que té amb Eulen i posar un reforç de seguretat", ha afegit, i ha demanat un esforç a les parts per arribar a un acord. En resposta al president del PP català, Xavier García Albiol, que el dissabte va considerar "totalment desproporcionada" la protesta laboral i va demanar al Govern que actués per tal de remeiar-la, ha recordat que la Generalitat no té competència en aeroports i que només pot intervenir en el conflicte.

 

Així, ha criticat que ella mateixa es va posar en contacte amb la Delegació del Govern a Catalunya però no va aconseguir que intervinguessin: "Ens van respondre que el senyor Millo estava de vacances i que el seu segon també, i que havien posat al subdelegat de Girona i que ell no tenia competències per a això". "Tota la gestió de l'Aeroport, tota, és del Govern del PP i per tant d'Aena, que és l'empresa pública", ha resolt.

 

Comentaris