Barrientos toreja preguntes sobre el procés i la CUP avisa que estaria "desobeint"

El president del TSJC al·lega que no pot respondre qüestions que el poden comprometre en el futur

Accidentada compareixença del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, a la comissió de Justícia del Parlament de Catalunya. La compareixença, que ha durat unes quatre hores, ha tingut una primera part amb l’exposició de dades per part del president del tribunal. L'exhibició de tantes dades ha fet que el diputat de la CUP Vidal Aragonés li recordés després que no estava allà com a representant de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) de manera que de la seva exposició n’hauria esperat més propostes de resolució sobre els problemes.

Barrientos ha trobat en la CUP l’os més dur de rosegar perquè el subgrup parlamentari li ha plantejat algunes de les qüestions més espinoses: primer la seva opinió sobre la presència de policies nacionals encaputxats en interrogatoris en seus judicials a Catalunya i després els motius pels quals va abandonar un acte institucional quan el president del Parlament, Roger Torrent, va mencionar l’existència de presos polítics. Les de la CUP no han estat les úniques preguntes incòmodes que se li han plantejat al president del TSJC: també des d’ERC el diputat Jordi Orobitg li ha preguntat sobre l’impacte del 155 en l’administració de justícia i Eusebi Campdepadrós, de JxCAT, ha reclamat poder parlar de la sentència del procés i el delicte de sedició.

 

Les preguntes han estat esquivades per Barrientos en diferents ocasions, excuses que ha reiterat al final: “Lamento no haver arribat a donar resposta a totes les preguntes, reitero la raó que he exposat per no contestar aquelles que tenen un contingut que pots comprometre la meva posició. La meva compareixença aquí no m’obliga a res més, perquè no és reglada, és a títol propi, i no està pautada en cap legislació”.

Vidal Aragonès havia advertit Barrientos que si no responia algunes de les preguntes podria estar cometent una “acció de desobediència”, en concret de l’article 59.2 del Reglament del Parlament de Catalunya.

Més informació
 

Comentaris