El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barrientos farà l’examen d’ingrés al Suprem el dimarts vinent
  • CA

Relleu al Tribunal Suprem. Uns canvis de togats amb cert perfum de procés. La més alta magistratura espanyola jubila Luciano Varela, -un dels set magistrats del judici del referèndum- Francisco Monterde i Alberto Jorge Barreiro. Entre els vint-i-vuit candidats, onze dones i disset homes, que concorren a les vacants destaquen noms que han tingut o tindran papers importants en la judicialització del procés.

 

Així, el proper dimarts dia 3 de desembre, compareixerà per exposar el seu currículum davant la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, de Jesús Maria Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. De fet, serà el primer en fer l’examen. En la seva carrera judicial hi consten les condemnes per desobediència de l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau per la consulta del 9N. A més hi podrà afegir, el judici al president Quim Torra per desobediència celebrat ara fa dues setmanes i del que no es trigarà gaire a saber-ne la sentència.

 

El mateix dimarts, però per la tarda, serà el torn de   la magistrada  Concepción Espejel Jorquera , actual presidenta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional i de Juan Ramón Saez, magistrat de la mateixa sala penal, que té cita pel 10 de desembre. Tots dos són membres del Tribunal que, en principi, jutjatà el major Josep Lluís Trapero, i l’excúpula d’Interior durant el referèndum. Un judici, que sino hi ha canvis, està previst pel 20 de gener. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa