El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barons autonòmics del PP demanen més “moderació”
  • CA

Barons autonòmics del PP han atribuït la millora dels resultats electorals del 26-M en relació al 28-A a la “recuperació del centre dreta” i no han qüestionat el lideratge de Pablo Casado a l’entrada a la reunió del Comitè Executiu Nacional d’aquest dilluns a la seu de Madrid, al carrer Gènova. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha dit en una atenció als mitjans que el PP “ha entès el missatge de les generals” i ha “eixamplat” el partit en només tres setmanes. Segons Núñez Feijóo això “acredita” que cal seguir “insistint en el centre dreta”. Sobre Casado, ha recordat que va ser triat fa només un any i ha aconseguit millorar els resultats del 28-A. El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, ha celebrat que el PP “està recuperant el centre dreta” i ha afirmat que Casado té un horitzó “serè” per endavant al capdavant del partit. El president del PP basc, Alfonso Alonso, ha dit que el lideratge del partit “no està en dubte” i ha demanat més “moderació”.

Núñez Feijóo ha assegurat que cal seguir millorant els resultats electorals perquè el PP és un partit que ha de “sortir a guanyar”. “Cal seguir treballant”, ha dit, i ha demanat recuperar el paper de partit “majoritari” del centre dreta. Sobre els resultats del 26-M, els ha considerat “apreciables” i ha dit que Cs i Vos són partits “testimonials”.Moreno ha apuntat que cal seguir “recuperant” el “gran espai” de centre dreta i la “centralitat”, “ponderació” i “equilibri” que en anteriors comicis els ha donat “grans majories socials”. El president d’Andalusia ha opinat que s’han dissipat els dubtes sobre el lideratge de Casado i ha afirmat que podrà seguir treballant “amb tranquil·litat” per construir una alternativa a Pedro Sánchez. Sobre els pactes amb Vox, que seran inevitables perquè el PP governi a autonomies i ajuntaments, Moreno ha afirmat que el pacte andalús amb l’ultradreta està funcionant es pot traslladar a altres llocs. El líder del PP andalús ha recomanat buscar “punts de trobada” amb Vox sense deixar que el PP perdi la seva “personalitat”. 

Per la seva banda, Alonso també ha atribuït la millora del resultat al “gir cap a la moderació” i també a l’estructura territorial del PP. “Hem de seguir girant a la centralitat i la moderació”, ha apuntat, tot i que ha reconegut que les majories seran “complexes” a partir d’ara. El líder del PP basc ha dit que Casado té una “oportunitat” i la “responsabilitat” de seguir buscant la centralitat i ha assegurat que no han posat en qüestió el seu lideratge. Segons han explicat fonts del PP, Casado dinarà amb els presidents autonòmics del partit després de la reunió. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa