El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bargalló també reclama “confrontació” per arribar al “diàleg”
  • CA
2019 08 24Bargallo 0003

2019 08 24Bargallo 0003

 

El conseller d’Educació, Josep Bargalló,  ha abonat la tesi que la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va posar sobre la taula aquesta setmana per bastir una estratègia conjunta: “confrontació” i “diàleg”.  En la cerimònia de cloenda de la 51na Universitat Catalana d’Estiu, a Prada, (El Conflent), Bargalló ha anat directe sense amagar complicitat amb la línia del partit com amb el president de la Generalitat, Quim Torra. “La resposta a la sentència ha de tenir dos elements fonamentals: ha de ser clara, contundent, i de confrontació i no pas d’acceptació- només es pot admetre l’absolutòria per tothom-; una confrontació des de les institucions i al carrer, pacífica, democràtica i cívica amb un objectiu: el diàleg per l’acord, per fer un pas més”, ha sentenciat.

 

“La confrontació ens ha de dur a un acord final i definitiu”, ha reblat el conseller. En aquest sentit, Bargalló ha definit la sentència com el tret de sortida de la nova etapa política i que ha de marcar el camí estratègic de l’independentisme. Per això, opina que la combinació de “confrontació institucional” -utilitzar tots els recursos del marc legal per pressionar l’Estat- i els moviments civils com la desobediència és el camí per arribar a concloure el procés polític.

 

Bargalló ha tingut un record especial per a Carme Forcadell, a la que ahir va visitar a la presó d’el Catllar. Així ha demanat empatitzar amb el sentiment humà dels presos polítics i protegir-los de la crítica. “Rebutjo les declaracions sobre presos o exiliats, cap dubte, ni un sobre les seves actuacions, opinions i escrits!”, ha emfatitzat. En aquesta línia ha comentat que sospiten que si hi ha repetició d’eleccions a Espanya la sentència no sortiria fins el desembre. 

 

Per altra banda, el conseller ha agraït al Consell departamental dels Pirineus Orientals, que hagi estat la institució que més clarament ha expressat el seu suport a l’exili, als presos polítics i al Primer d’Octubre. “Tenim la sensació que la Catalunya Nord és el territori més allunyat de Catalunya, i els hem d’agrair allò que no ha fet ni el Parlament de les Illes ni del País Valencià”, ha retret davant la Magdalena Garcia Vidal, consellera del departament.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa