El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bargalló: “No hi haurà concerts educatius per a escoles que discriminen per gènere”
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha estat contundent: “No hi haurà concerts educatius per a escoles que discriminen per gènere”, en resposta a una pregunta parlamentària del PP, que acusa el departament de perjudicar el dret d’elecció d’escola dels pares. Els populars rebutgen el nou decret d’admissions d’escoles que tira endavant el Govern, encara en consulta amb el sector, amb la voluntat que sigui una eina legislativa que ha de canviar els criteris d’entrada a l’escola i garantir una composició més equilibrada de l’alumnat a tots els centres, tant públics com concertats. El conseller ha insistit davant la cambra que “és el nostre compromís i ho tirarem endavant”.

De fet, Bargalló ha recordat que el decret recull la pràctica totalitat del Pacte contra la Segregació Escolar, que l’any passat van signar el departament, els municipis de més de 10.000 habitants i també les patronals de la concertada. L’acord va néixer com una iniciativa del Síndic de Greuges després de detectar greus problemes de segregació escolar a Catalunya. El conseller ha avisat que les concertades es van comprometre a aplicar les mesures del pacte, la primera de les quals era precisament aprovar un nou decret d’admissions.

Però ara les escoles concertades han denunciat que el decret limita la llibertat d’escollir centre i també perquè les exigències de canvi de model no es compensen amb més finançament. De fet, s’ha posat en marxa una campanya  perquè les famílies presentin al·legacions al projecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa