El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bargalló: “L’escola tancarà quan la societat estigui tancada”
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que l’escola estarà oberta “mentre la societat estigui oberta” i que haurà de tancar “quan la societat estigui tancada”. En roda de premsa, ha afirmat que els centres educatius s’han de comportar com la resta de la societat i que, per això, si hi ha activitats econòmiques i socials en funcionament, “l’escola no pot estar tancada”. Ha afegit que fins i tot en el cas extrem que la societat tanqués, l’escola “haurà de mantenir serveis”, com el de menjador, i per això ha dit que “l’escola com a tal, no tancarà mai”. D’altra banda, la consellera de Salut, Alba Verges, ha fet una crida a la “contenció general” en les interaccions per reduir la propagació del virus.

Davant de l’empitjorament de la situació de la pandèmia, Bargalló ha insistit que l’activitat lectiva als centres escolars “es mantindrà mentre es mantingui l’activitat econòmica i social” i ha reivindicat que les escoles “també són motor econòmic”, social i emocional. A més, ha fet una crida a que hi hagi fora la mateixa exigència que hi ha als centres eductius: “Si allò que estem fent a l’escola, qui ens ho demana ho fes a casa seva, a la seva empresa o a la trobada amb amics i familiars, segurament no estaríem on som ara”, ha asseverat. El conseller ha assegurat que amb això no volia fer un retret sinó “un crit“.

A més, ha explicat que tant Educació com Salut treballen per augmentar les mesures que ja s’apliquen. En aquest sentit, ha detallat que hi ha un grup centrat en com augmentar la ventilació als centres educatius. Ara per ara però, ha reiterat la voluntat de mantenir les escoles obertes “mentre l’autoritat sanitària no digui el contrari“. Ha assegurat que estan oberts a escoltar les opinions de tots els epidemiòlegs i científics i ha explicat que parla sovint, i tenia previst fer-ho aquest divendres, amb el físic Àlex Arenas, que ha apostat per tancar els centres educatius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa