El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bargalló: “Les escoles estan preparades per obrir dilluns amb total seguretat”
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha volgut remarcar en seu parlamentària que les escoles catalanes estan preparades per iniciar el curs escolar amb “total seguretat”. En resposta a una pregunta de Cs en el marc de la primera sesssió de control al Govern després de l’aturada estival, el conseller ha reconegut que “ningú pot assegurar un risc zero enlloc, ara a la nostra societat”, quan el representant de Cs ha posat en dubte que els alumnes tinguin garantida la seguretat en el retorn a les aules. “S’han aplicat totes les mesures sanitàries possibles designades per les autoritats”, ha confimat Bargalló. “Les escoles estan preparades per obrir dilluns amb total seguretat”, ha reiterat el conseller davant la insistència del partit taronja. 

A més, Bargalló ha confirmat que el departament té preparat un pla tecnològic per atendre les necessitats dels alumnes que hagin d’estar en quarentena si hi ha un positiu a la seva aula, de manera que hi ha disponible material tecnològic perquè puguin seguir el curs des de casa. 

En l’ordre polític, el conseller republicà ha volgut deixar clar que “ara i avui m’importa el començament del curs escolar, tant me fan les eleccions i els partits, sincerament”. 

En la sessió de control, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat a l’Estat que “posi en marxa el permís de baixa” en cas de quarentena d’un fill. “Tothom hi està posant de la seva part, i el Govern posarà 10 milions d’euros per aquelles persones que no puguin accedir a la baixa, perquè tots els infants puguin tenir una persona a la seva cura. I no deixarem d’exigir a l’administració espanyola que faci el que li toca”. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa