El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bargalló, “convençut” que totes les escoles de territoris en fase 2 obriran
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’ha mostrat “convençut” que “totes” les escoles de territoris en fase 2 podran obrir aquest dilluns. “No hi ha cap motiu perquè no obrin”, ha sentenciat en una entrevista al ‘Telenotícies’ de TV3, per afegir després que probablement no s’oferirà el mateix servei a cada escola però que “obriran perquè és una necessitat de famílies i alumnes”. “És un servei públic que no podem deixar de garantir”, ha resolt. A més, Bargalló també ha assegurat que, de cara al proper curs al setembre, hi haurà els espais per a centres i els docents que calguin. “Al setembre cada alumne tindrà un espai i el seu mestre”, ha promès.

Després de les crítiques dels sindicats pel pla de retorn a les escoles, Bargalló ha dit que l’escola “és segura” i ha recordat que tots els estudis pediàtrics apunten que els menors de 20 anys són els que tenen menys càrrega viral i són menys transmissors. “És normal que les famílies tinguin neguit o por, com tothom“, ha reconegut, però ha assegurat que els centres són “molt més segurs que el carrer o altres activitats que ja es fan”.

En relació al principi del curs vinent, Bargalló ha explicat que s’haurà de fer servir els espais amb menys alumnes dels habituals, per la qual cosa caldrà buscar-ne de nous. En aquest sentit, ha assenyalat que caldrà parlar amb ajuntaments –de fet, ha indicat que ja estan en contacte amb ciutats com Barcelona, Badalona, Lleida o Girona- i amb el món privat.

També ha apuntat que caldrà repensar el sistema de menjador, que ha assegurat que es garantirà. Així, ha explicat que de moment es treballa amb dues opcions, que són establir diferents torns dins l’horari del centre o bé ampliar els espais. En aquest sentit, ha assenyalat que “si per l’emergència sanitària s’han inventat UCIs i hospitals on no n’hi havia” ells pretenen fer el mateix al sector educatiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa