El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bárcenas obrirà el torn de compareixences de la comissió d’investigació sobre el finançament il·legal del PP
  • CA

 

 

El PSOE, Units Podem i C’s han acordat aquest dimarts que l’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, sigui el primer a comparèixer a la comissió d’investigació sobre el suposat finançament il·legal de la formació seguit de la resta d’extresorers, Carmen Navarro, Ángel Sanchís , Cristóbal Páez i Rosendo Naseiro. Els tres grups també han acordat no delimitar el període de la investigació i exigiran explicacions dels comptes populars des dels anys 90, en el cas del PSOE. Els acords adoptats durant la reunió de la Mesa i els portaveus d’aquest dimarts es votaran demà en el marc de la comissió.

PSOE, Units Podem i Ciutadans volen avançar com abans millor els treballs de la comissió d’investigació sobre el suposat finançament irregular del Partit Popular, de manera que la compareixença de Luís Bárcenas es podria portar a terme a finals d’aquest mateix mes de juny. Així mateix, han acordat rebutjar la petició popular d’un informe als serveis jurídics de la cambra sobre la legalitat dels seus acords en considerar que és una fórmula per “obstaculitzar els treballs i un intent per dilatar amb mala fe el començament imminent”.
 

Des del Partit Socialista han admès que la seva pretensió era començar el torn de declaracions pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, però han hagut d’atendre les demandes de ciutadans i d’Units Podem i han accedit a relegar-la. Una compareixença que, finalment, es podria portar a terme després de l’estiu, un cop Mariano Rajoy hagi declarat a l’Audiència Nacional pel cas Gürtel.

Des del Partit Popular, el coordinador general, Fernando Martínez Maíllo, ha rebutjat els acords adoptats per PSOE, Units Podem i Ciutadans, denuncia que vulguin convertir la comissió en “una causa general” contra la formació de Rajoy per no voler delimitar el període d’investigació i ha amenaçat amb portar aquesta situació davant els tribunals. “Haurem d’utilitzar vies al marge de la parlamentària que puguin determinar si tenim raó”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa