Bárcenas compareix al Congrés però anuncia que no respondrà cap pregunta

L'extresorer del PP argumenta que està immers en dos processos judicials

 

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha anunciat aquest dilluns que guardarà silenci durant la seva compareixença a la Comissió d'Investigació sobre el suposat finançament il·legal del PP, on assisteix a petició dels grups a excepció del PP. A l'inici de la comissió Bárcenas ha pres breument la paraula per explicar que està immers en dos processos judicials relacionats amb el tema que aborda la comissió, i ha avançat que només declararia si entén que les preguntes son innòcues per als processos judicials.

 

Bárcenas ha assistit al Congrés obligat per la llei, que castiga com a delictes de desobediència la negativa a comparèixer davant les comissions d'investigació del Congrés, el Senat o els parlaments autonòmics. Amb tot, té dret a no declarar, com havia anunciat que faria d'acord a la línia de la seva defensa en els casos que té oberts a l'Audiència Nacional. La de Bárcenas és la primera d'una llista de compareixences aprovades per tot els grups excepte el PP que inclouen la resta de tresorers del partit que lidera Mariano Rajoy, un fet que ha portat els populars a obrir al Senat –on tenen majoria absoluta- una altra comissió d'investigació que estudiarà els suposats casos de finançament il·legal "de tots els partits".

Els populars hi han cridat a comparèixer els líders del PSOE, Podem i Cs: Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera. La compareixença ha coincidit amb la convocatòria per part del president espanyol de la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP, que reuneix la cúpula de la formació. També té lloc una setmana després que quatre exministres de José María Aznar (Arenas, Acebes, Mayor Oreja i Rato) declaressin al cas Gürtel com a testimonis.

 

Comentaris