El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona viu l’altra desfilada espanyolista d’unes 10.000 persones
  • CA

Milers de persones, unes 10.000 segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest migdia al Passeig de Gràcia, des del carrer Provença fins a la plaça Catalunya, en defensa de la unitat d’Espanya. L’any passat, la policia barcelonina va xifrar una participació de 65.000. Aprofitant la Festa del 12 d’Octubre, si a Madrid la desfilada era militar, a Barcelona ha estat la ja habitual manifestació de l’espanyolisme habitual. Ciutadans, PP i Vox, juntament amb les plataformes que han creat a la seva òrbita han protagonitzat la marxa convocada per Espanya i Catalans i Catalunya Suma amb el lema “Por la hispanidad: Cataluña suma”. Els líders dels partits unionistes han encapçalat la manifestació mentre que els participants o bé dansaven balls d’Amèrica del Sud o bé  s’han esgargamellat amb proclames contra el procés, Carles Puigdemont i l’independentisme i han defensat com si no hi hagués un demà a la Guàrdia Civil i a la Cos Nacional de Policia. 

La manifestació s’ha dividit en diverses capçaleres i ha transcorregut sense incidents. Una primera amb els líders polítics i socials de l’unionisme. Just abans de començar, els caps de files, immersos en una procel·losa campanya electoral del 10-N i amb la sentència del procés a tocar. El líder de SCC i exdiputat del PP, Fernando Sánchez Costa, ha avisat que “si anem cap un escenari d’insurrecció, tornarem a plantar cara”. En els parlaments finals, també ha advertit que “ningú trencarà l’espanya del 78”.

 

Per la seva banda, el portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, ha defensat que el PP sigui un partit que “posi en peu en el constitucionalisme actiu i militant”. El seu president de partit a Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat, esperonat per la claca manifestant, en la “més espanyoles de les ciutats”. La lideressa de Ciutadans, Inés Arrimadas, en canvi, ha lamentat que la celebració de la “festa nacional” es converteixi en un acte “reivindicatiu” a Catalunya. I el cap de files de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, seguint el comunicat polític habitual, ha demanat la detenció del president Quim Torra i la intervenció de l’autonomia catalana. El president d’Espanya i Catalans, Javier Megino, ha reivindicat la feina de la justícia espanyola i ha reclamat “anys de presó” pels líders independentistes. L’han acomiadat a crits de “Puigdemont, a prisión”

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa