Barcelona tanca les fonts d'un parc que va costar 3,2MEUR dues setmanes després d'inaugurar-les

12 infants pateixen afectacions gàstriques lleus

 

Només dues setmanes després d'inaugurar les fonts del parc d'Antoni Santiburcio de Sant Andreu, l'Ajuntament de Barcelona s'ha vist obligat a tancar-les. El motiu és per risc d'infeccions, després que aparegués una dotzena d'incidències vinculades a afectacions gàstriques lleus. L'Ajuntament ha explicat a El Món que des de la seva inauguració -el 13 d'agost- calculen que hi han passat més d'un miler de persones. Però s'han trobat que dotze infants que havien passat per els fonts han patit el mateix tipus afectacions amb els mateixos símptomes. És per això que asseguren que la clausura de les fonts és "una mesura de prevenció".

 

Ara, l'Agència de Salut Pública (ASPB) analitza la qualitat de l'aigua per descartar que la causa d'aquestes afectacions gàstriques siguin les fonts. Tot i això, el consistori desconeix quan tindran un resultat d'aquesta anàlisi. "Si l'origen de les afectacions no són les fonts, ja es veurà quines mesures es prenen", afirmen, però insisteixen que ara mateix encara estan analitzant cultius extrets de les fonts.

 

Aquestes fonts del parc d'Antoni Santiburcio funcionen amb aigua potable, i una afectació gàstrica lleu no és sinònim de gastrointeritis. Tot i això, la inversió d'aquesta primera fase del parc, de 12.000m2, ha estat de 3,2 milions d'euros. Es tracta d'una font seca que consta de 13 canals amb un número total de 234 brolladors. El funcionament de la font està telecontrolat online des del Centre de Control de Barcelona Cicle de l'Aigua (BCASA).

 

 

La intenció de l'Ajuntament és que quan finalitzi la segona fase, el parc tindrà una superfície de 22.000 m2 i es convertirà en la zona verda més gran del barri. En la inauguració d'aquesta primera fase, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, va assegurar que aquesta era "una de les actuacions d'adaptació al canvi climàtic" que impulsa el consistori, i va remarcar que donaria servei "a la ciutat durant l'onada de calor i durant tota l'època estival. No és només una font de paisatge, la composició de l'aigua està permanentment controlada perquè la ciutadania de totes les edats puguem gaudir i refrescar-nos durant l'època de calor extrema".

 

Comentaris